Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Beneatha's Place - Kwame Kwei-Armah

Beneatha's Place - Kwame Kwei-Armah

Kwame Kwei-Armah
Nw Toneelbibliotheek ( 448), 2018, paperback,
Nederlands

In dit tweede deel van het drieluik over de familie Younger, zien we dochter Beneatha Amerika verruilen voor Nigeria. Wanneer de onafhankelijkheidsstrijd dramatische gevolgen heeft voor haar man en haar kind, wordt ze gedwongen haar plaats in de wereld opnieuw te bepalen. Vijftig jaar later keert ze terug naar de noodlottige plek van toen. Opnieuw wordt ze geconfronteerd met haar verlies, en met de erfenis van een strijdvaardig leven.

Esther Duysker (1985) is toneelschrijver, scenarist en vertaler. Zij hertaalde en bewerkte Othello in regie van Daria Bukvic voor Het Nationale Theater en vertaalde het stuk A Raisin in the Sun van de Amerikaanse Lorraine Hansberry, waarmee Well Made Productions de Amsterdamprijs voor de kunst 2017 won.

Kwame Kwei-Armah (1967, Londen), geboren Ian Roberts, is een Britse acteur, toneelschrijver, regisseur en zanger. Zijn bekroonde stuk Elmina's Kitchen, werd in 2005 overgedragen aan het Garrick Theatre. Hij is momenteel de artistiek directeur van het Young Vic-theater in Londen.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje