Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Vincent en Theo | Ger Thijs

Vincent en Theo | Ger Thijs

gebaseerd op brieven aan Theo van Vincent van Gogh

Thijs, Ger
Humm, 2011, paperback, 80 p.
Nederlands

Iedereen kent Vincent van Gogh als een bijzondere kunstschilder. Maar wie was hij als mens? Wat dreef hem en hoe leefde hij werkelijk? Ger Thijs (Heren van de thee, Karakter) brengt een spannende nieuwe kijk op het leven van deze grote kunstenaar op het toneel.

We zien zijn passie voor vrouwen, zijn zoektocht naar de ware roeping, zijn tweestrijd tussen genialiteit en waanzin, zijn successen en mislukkingen en de warme maar verstikkende band met zijn broer Theo. De broers houden elkaar een leven lang in een wurggreep. Zelfzucht, chantage, verwijdering en verzoening, een wederzijdse afhankelijkheid die eindigt in de zelfmoord van Vincent in de velden van Auvers.

Met de voorstelling Heren van de thee en Karakter is de serie Nederlandse Literaire Klassiekers succesvol van start gegaan. De voorstellingen wisten ruim 50.000 bezoekers te trekken en zijn beide genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Dezelfde makers brengen vanaf september 2011 de opvolger, Vincent en Theo, een panoramisch vertelling, over het leven van Vincent van Gogh.

voor 3 actrices, 5 acteurs


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje