Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Leidse schouwburg 1705-2005

De Leidse schouwburg 1705-2005

Wat geeft die Comedie toch een bemoeijing !

Bordewijk, Cobi | e.a
Boom, 2005, hardcover, 415 p.
Nederlands
9789085061137

In 2005 bestaat de Leidse Schouwburg 300 jaar. Tweemaal, in de jaren zestig van de negentiende en van de twintigste eeuw, dreigde de schouwburg te worden gesloopt. Maar beide keren koos Leiden uiteindelijk voor uitbreiding van dit theater aan de Oude Vest. Daardoor is dit nu het oudste theater in Nederland, en volgens velen ook het mooiste.

In Wat geeft die Comedie toch een bemoeijing! wordt de geschiedenis van het gebouw vanuit verschillende gezichtshoeken beschreven. Het repertoire van de schouwburg had eigen, Leidse accenten.Vaak had dat te maken met de positie van Leiden als universiteitsstad. De studenten die in 1831 terugkwamen van de Tiendaagse Veldtocht, werden in allerlei gelegenheidsstukken bejubeld, en het waren ook studenten die ervoor zorgden dat de Leidse Schouwburg in de tweede helft van de twintigste eeuw een bijzondere betekenis kreeg voor het Nederlandse cabaret.

Dit boek is interessant voor bezoekers van de schouwburg, abonnementshouders, geinteresseerden in de geschiedenis van Leiden en geinteresseerden in theatergeschiedenis.

geillustreerd


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje