Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Wereldtheater | Emile Schra

Wereldtheater | Emile Schra

van de titel is ook een werkboek beschikbaar

Schra, Emile
IT&FB, 2012, paperback, 200 p.
Nederlands
9789064037733

De reis in het boek 'Wereldtheater!' start in Nederland en voert achtereenvolgens naar Turkije, Ghana en Suriname, Indonesië, China, India en Japan.

In ieder Nederlands theaterseizoen kom je wel een paar keer zo'n voorstelling tegen waarvan je niet precies weet wat je ermee moet: een dansvoorstelling uit het zuiden van India, een optreden in de stijl van de Chinese pekingopera, kabuki-theater uit Japan, Balinese maskerdans. Het gaat daarbij over theatervormen die al eeuwenlang van generatie op generatie zijn overgeleverd, vaak van vader op zoon, soms van moeder op dochter.

Het Tropentheater in Amsterdam haalt regelmatig dit soort bijzondere voorstellingen naar Nederland. Daarbij daagt het artiesten uit om de traditionele vormen op nieuwe manieren te brengen. Voor het voortgezet onderwijs biedt het Tropentheater vanaf seizoen 2012-2013 uitdagende workshops aan voor de bovenbouw havo en vwo, samen met een voorstelling in het Tropentheater. Voor scholen die niet naar Amsterdam kunnen komen is er vanaf september 2012 een overzicht beschikbaar van workshops en docenten die deze op school kunnen geven, de workshoppool.

Het boek en werkboek Wereldtheater! is geschreven door Emile Schra. Emile Schra heeft een achtergrond als regisseur, speltrainer en schrijver. Van 1998 tot 2006 was hij directeur van de PassePartout SummerSchool te Utrecht en was in de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de opzet of invulling van masterclasses, workshops en educatieve manifestaties. Dankzij een samenwerking met uitgever International Theatre en Film Books en het Tropentheater, en de steun van verschillende fondsen, is het boek Wereldtheater!

Zie ook het werkboek


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje