Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

TM/Theatermagazine 2010/ 2011

TM/Theatermagazine 2010/ 2011

Jaaroverzicht 2010/ 2011

TM/TIN, 2011, magazine,
Nederlands

Traditiegetrouw en voor de vijfde maal bieden het TIN en theatervakblad TM in een gezamenlijke septemberuitgave een terugblik op het afgelopen theaterseizoen. Het meer dan 150 pagina’s tellende blad bevat beschouwingen naar aanleiding van de opvallendste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse podia. Daarnaast zijn er interviews met genomineerden van de belangrijkste theater- en dansprijzen en ontbreken de toptiens van opmerkelijke feiten uit de TIN database niet.In deze uitgave evalueren de redacteuren van TM wat zich binnen de podiumkunstgenres heeft afgespeeld. Zo kijkt Simon van den Berg onder de titel 'Het seizoen van 200 miljoen' terug op een roerig jaar in het toneel en neemt Brechtje Zwaneveld het stijgende succes van het Nederlands jeugdtheater in het buitenland onder de loep. In een van de interviews met genomineerden voor een theaterprijs noemt Colombina-kandidate Tjitske Reidinga zichzelf met enige zelfspot ‘Een soort tussen-kunst-en-kitsch-actrice’.

Een nieuwe toekomst

Onder het motto 'Een nieuwe toekomst' blikt ook een zevental sleutelfiguren uit de podiumkunsten terug die dit jaar afscheid nemen. Onder hen zijn Hans Onno van den Berg (VSCD), Harry Kies (theaterproducent), Kees Weeda (Raad voor Cultuur) en Joop Kuyvenhoven (Bonte Hond).

Oud NRC-recensente Ine Rietstap blikt terug op vijftig jaar Het Nationale Ballet, dat dit jubileum deze maand groots viert. Loek Zonneveld leidt de vele Molières die het komende seizoen uitkomen in en herdenkt uitgebreid de deze zomer overleden Johnny Kraaykamp en Ina van Faassen. Peter Zonderland verklaart de Code Culturele Diversiteit die dit jaar door de theatersector werd ondertekend.

Theaterjaarboek

Deze gezamenlijke uitgave van TM en TIN vervangt sinds 2007 de TIN-uitgave Het Nederlands Theaterjaarboek. Informatie die voorheen in het Theaterjaarboek werd aangeboden, zoals een overzicht van de premières, zijn digitaal te raadplegen in de TIN database.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje