Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

The time we share

The time we share

reflecties op de podiumkunsten 1 inleiding, 3 bedrijven en 2 intermezzo's

Exhibitions/Mercatorfonds, 2015, 400 p.
Nederlands
9789462300699

Met bijdragen van Jérôme Bel, Romeo Castellucci, André Lepecki, Chantal Mouffe, Gerald Siegmund & Isabelle Stengers.
Met de twintigste editie van het Kunstenfestivaldesarts als startpunt benadert dit boek enkele invalshoeken die van cruciaal belang zullen zijn voor het geheugen van de podiumkunsten. The Time We Share wordt samengesteld uit belangrijke vragen die gedurende twee decennia werden opgeworpen op het Kunstenfestivaldesarts en vele andere scènes en die tot vandaag relevant zijn.
Elk hoofdstuk brengt artistieke projecten van verschillende festivaledities bijeen, maakt nieuwe constellaties en licht er specifieke vraagstellingen uit. Sommige onderwerpen hadden de voorbije twee jaar een belangrijke plaats in het maatschappelijk discours, andere treden voor het eerst uit de schaduw van het dominante discours. Elke vraag wordt toegelicht door tegengestelde elementen: tekstbijdragen van kunstenaars, schetsen en foto's, beschrijvingen of handgeschreven sporen van markante projecten of momenten, nieuwe artikels van vooraanstaande denkers uit de wereld van filosofie en sociologie, enz.
The Time We Share wil de band tussen de podiumkunsten en de samenleving zichtbaar maken. Het wil focussen op de manier waarop sommige kunstwerken een belangrijke rol hebben gespeeld in het maatschappelijk discours. Meer nog dan een instrument wil het een naslagwerk zijn waar het verleden zich opent naar de toekomst, een uitnodiging om na te denken over de podiumkunsten en de manier waarop die onze maatschappij binnensijpelen. The Time We Share wil over en door de podiumkunsten reflecteren over de tijd die wij delen.

NEDERLANDSE EDITIE


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje