Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Podiumhelden | Marleen Drewes

Podiumhelden | Marleen Drewes

Leer omgaan met de angst om je te presenteren voor een publiek

Marleen Drewes
Lev, 2015, paperback, 224 p.
Nederlands
9789400503779

Wie kent het niet: de zenuwen voor een optreden voor publiek. Sporters, musici, acteurs, dansers maar ook een scholier die een spreekbeurt houdt, een chirurg in opleiding, een advocaat of een manager die een belangrijke presentatie moet houden; allemaal kunnen ze last hebben van milde plankenkoorts tot regelrechte podiumangst.

In Podiumhelden laat psycholoog Marleen Drewes aan de hand van theorie en voorbeelden uit de praktijk zien dat het mogelijk is om met deze druk en angst om te gaan. Ze combineert elementen uit de psychologie, psychotherapie, mindfulness en sportcoaching om tot praktische werkvormen te komen. Interviews met mensen uit de praktijk bieden inspiratie, steun en inzicht.

Recensie(s)


In dit boek over podiumcoaching wordt aan de hand van theorie├źn en voorbeelden uit de praktijk ingegaan op podiumangst en hoe hiermee omgegaan kan worden met onder andere aandacht voor cognitieve gedragstherapie, mindfulness, sportpsychologie, taakconcentratie, flow, visualisatie zelfbeeld, piekeren, waarden en doelen, faalangst en het zelfverhaal, tips bij podiumangst, podiumburn-out, slapen, pillen, audities en vertrouwen. Een groot aantal hoofdstukken bevat interviews met een aantal bekende acteurs, zangers en schrijvers. Bevat bijlagen. De auteur is internationaal model geweest en heeft nu een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie, heeft zich gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en is mindfulnesstherapeut. Dit boek heeft een prettige lay-out en is gemakkelijk leesbaar. Het boek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met podiumangst in brede zin en geeft inzicht, inspiratie en steun bij het te lijf gaan van podiumangst. Ook voor het geven van belangrijke presentaties geeft het boek inzicht hoe met deze druk en angst kan worden omgegaan.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje