Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Effectief Cultuurbeleid. Leren evalueren

Effectief Cultuurbeleid. Leren evalueren

Boekmanstichting, 2013,
Nederlands
9789066501225

Effectief cultuurbeleid gaat in op overheidsbeleid dat zich voor een belangrijk deel baseert op wetenschappelijke feiten en inzichten: evidence-based beleid. Deze vorm van besluitvorming is rationeel georiƫnteerd en systematisch. Overheden gebruiken de kennis die deskundigen produceren om een relatie te leggen tussen hun beleid, de effecten van dat beleid en het oorzakelijke verband daartussen. Met die informatie kunnen ze bepalen of hun doelen worden bereikt en of er tussentijdse bijsturing nodig is. Ze kunnen die kennis ook gebruiken om hun beleid te legitimeren.

Effectief cultuurbeleid geeft antwoord op vragen als: Wat is evidence-based cultuurbeleid? Kun je artistieke, economische en sociale effecten van cultuurbeleid wel meten? Zijn de effecten van het beleid wel aan cultuur toe te schrijven? Moet er voor alle beoogde effecten ook een evidence base komen? Wie is er verantwoordelijk voor het opbouwen van een goede evidence base? Hoe evalueren gemeenten en gemeentelijke rekenkamers op dit moment hun cultuurbeleid eigenlijk? Hoe zouden gemeenten, provincies en rijk gebruik kunnen maken van bestaande onderzoeksresultaten, bijvoorbeeld op het gebied van musea, film en cultuurparticipatie?

Effectief cultuurbeleid: leren van evalueren biedt handvatten aan beleidsmedewerkers, rekenkamers en politici. Daarnaast is het boek bedoeld als inleiding voor studenten op de theorie en praktijk van beleidsevaluatie en op de meetbaarheid van effecten van het cultuurbeleid. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, de Boekmanstichting en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.Vereniging van Nederlandse Gemeenten.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje