Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

De Notenkraker / Nutcracker | Tchaikovski

De Notenkraker / Nutcracker | Tchaikovski

Tchaikovski
Arthaus, 2000, DVD,

Met Nadja Saidakova - Oliver Matz- Vladimir Malkhov en het Staatskapelle Berlin ; Dirigent Daniel Barenboim ; Speelduur 118 minuten ; Arthaus

Tchaikovsky wordt beschouwd als Ruslands grootste symfonische componist. In zijn muziek bereikte hij het samengaan van de nationale muzikale taal van Rusland met de compositionele vormen van de Westeuropese Romantici. Zijn beroemdste balletten bezetten een ereplaats in het klassieke balletrepertoire vanwege hun melodieuze intensiteit en instrumentale uitmuntendheid.

In het sprookje `De Notenkraker en de Koning van de Muizen van de Duitse Romanticus E.T.A. Hoffmann (gepubliceerd in 1814), waar Tschaikovsky's ballet op gebaseerd is, verschaft Kerstmis de realistische omgeving voor een fantastisch plot. Fictie en realiteit worden door elkaar gewoven middels vreemde en wonderlijke gebeurtenissen en produceren een fascinerend en onvoorspelbaar labyrint. Zowel Hoffmann als Tchaikovsky konden zich identificeren met de literaire figuur van de klokkenmaker Drosselmeier, die zijn leven ordent middels zijn werk.

In 1999 - op de dag af 107 jaar na de eerste voorstelling in St. Petersburg - ging Patrice Bart's choreografie van Tchaiskovsky's wereldwijde succes in premiere bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. Bart liet een proloog aan het ballet voorafgaan waarin Marie als kind wordt ontvoerd en waarin alles in een hedendaagse context wordt geplaatst.

Ballet in twee aktes


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje