Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Rosas Shorts

Rosas Shorts

Rosas
2007, DVD,

Op deze DVD zijn drie korte films van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en haar gezelschap Rosas verzameld. Rosas is vaste bespeler van de Muntschouwburg in Brussel (België) en cultureel ambassadeur van Vlaanderen. Deze fims werden veelvuldig onderscheiden. Ze zijn wereldwijd vertoond op dansfilmfestivals en worden nu samengebracht op één DVD die een overzicht geeft van de artistieke ontwikkeling van De Keersmaeker.


De Monoloog (1990, 6 min) van Fumiyo Ikeda op het einde van Ottone/Ottone werd geregisseerd door De Keersmaeker en Walter Verdin. De kijker wordt van dichtbij geconfronteerd met het gezicht van een vrouw waarin alle emoties samen komen. Het lichaam en de wereld van danseres Fumiyo Ikeda worden weerspiegeld in haar gezicht.

De film Rosa (1992, 16 min) draait om een duet gecreëerd door Anne Terese De Keersmaeker voor de dansers Fumiyo Ikeda en Nordine Benchorf. Naast de ontmoeting van twee sterke artistieke krachten staat de ontmoeting van een man en vrouw in de overdadige totonde van de Gentse Opera. Deze werd subliem gefilmd door Peter Greenaway, die eerder, onder andere, The Cook, the Thief, his Wife and her Lover, Prospero's Books en The Pillow Book maakte.

In Tippeke (1996, 18 min) danst De Keersmaker zelf, onder regie van Thierry De Mey (die ook de veelgeprezen verfilming van Rosas danst Rosas maakte). Schijnbaar onbespied in het bos laat De Keersmaker zich inspireren door haar gedachten en de omgeving.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje