Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Theater : handboek voor toneelmakers en toeschouwers

Theater : handboek voor toneelmakers en toeschouwers

Aerschot, Eugeen van
Maklu, 2004, paperback, 245 p.
Nederlands
9789044113495

In traditionele theaters is de “afklop” voor de toeschouwer het ondubbelzinnige sein dat de voorstelling begint. Bijgelovige tonelisten – en dat zijn ze allemaal – hechten veel belang aan de “juiste afklop” door de toneelmeester. Maar… hoeveel kloppen moeten het precies zijn en waarom moet nu net de toneelmeester daarvoor zorgen? Dit markante boek wil vooral een informerende handleiding zijn bij theater. Maar ook de toneelbezoeker vindt hier uitleg over moeilijke begrippen als dramaturg en dramaturgie, productieleider of machinist, die hij in heel wat programmaboekjes kan lezen, of over de verschillen tussen een operette en een musical, om maar een van de vele dramavormen te noemen. Omdat deze handleiding praktijkgericht is, werd als basisstructuur gekozen voor het productieproces, dat begint bij de dramaschrijver en eindigt bij de voorstelling, waarbij zowel tonelisten als de toeschouwers een onmisbare rol te spelen hebben. Tonelisten maken de voorstelling, toeschouwers maken die mee, in de dubbele betekenis van dit woord. Zoals blijkt uit het laatste hoofdstuk zijn de voorstelling en iedereen die daarbij betrokken is, van ongemeen groot belang in het theatermedium.Uit de inhoud:
Historiek van auteur – Drama – Zelfimprovisatie – Auteursrechten –Historiek van dramaturg – Functies van dramaturg – Historiek van regisseur – Functies van regisseur – Elementen waarover regisseur beschikt – Historiek van acteurs – Scheppend gegeven – Opleidingen – Historiek van techniek – Scenografie – Decor – Rekwisieten – Kostumering – Grime – Belichting – Geluid en muziek – Voorstelling – Peter Brook en rra – Onderdelen van voorstelling.Over de auteur(s):
Eugeen Van Aerschot is televisieregisseur, acteur en toneelschrijver-regisseur. Hugo Meert doceert drama aan de Erasmushogeschool in Brussel, recensent en dramaturg-regisseur.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje