Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Romeo et Juliet | Dancer's dream |Prokofiev

Romeo et Juliet | Dancer's dream |Prokofiev

Een documentaire over dit prachtige ballet

Prokofiev
Arthaus, 2009, DVD,

Romeo and Juliet, gecomponeerd door Sergei Prokofiev in 1935, is een van de weinige grote balletten die bij een groot publiek bekend is. In tegenstelling tot Swan Lake, Sleeping Beauty, en the Nutcracker, bestaan er echter maar weinig originele uitvoeringen voor Romeo and Juliet, die in de ballet historie erkent worden als meesterwerk.

Nureyev’s choreografie van Romeo and Juliet ontstond in het kader van het London Festival Ballet in 1977, en in 1984, kort nadat hij verantwoordelijk was geworden voor het ballet van de Parijse Opera, produceerde hij een grote en glorieuze versie voor dit ensemble. Zijn versie volgt het origineel van Shakespeare nadrukkelijk. Bekend is dat hij de tekst telkens weer las en bestudeerde.

De vele drukke scènes, folk dans partijen en de balkon scènes werden met een buitengewone vitaliteit gedanst en vormen het bewijs van Nureyev’s bijzondere talent als danser en choreograaf. In 1995, twee jaar na zijn dood, werd deze opwindende en innovatieve choreografie hernomen door het ballet van de Parijse Opera. Met zijn prachtig renaissance décor van Ezio Frigerio en de luxueuze kostuums, behoort dit ballet tot de grootse producties van de Parijse Opera.

De hoofdrollen, in 1984 gedanst door Monique Londoérs en Patrick Dupond, werden verzorgd door Elisabeth Maurin en Manuel Legris, die hun carrière begonnen onder leiding van Nureyev. Met hulp van Patricia Ruanne, die een lange tijd Nureyev’s assistente was, werd geprobeerd het hoge niveau van deze voorstelling te evenaren.

Speelduur 89 minuten: Mogelijke ondertiteling Engels-Duits-Frans


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje