Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Peter & de Wolf animatiefilm

Peter & de Wolf animatiefilm

Prokoviev
Arthaus, 2014, DVD,
Nederlands
0807280220094

Peter en de Wolf is een nieuwe animatiefilm gebaseerd op Prokofiev’s klassieke werk.
Prokofiev’s verhaal heeft al vijf generaties kinderen en volwassenen diep weten te raken. Zij werden betoverd door haar kracht en plezier. De nieuwe film bewerkt het klassieke verhaal en geeft het een 21e-eeuwse draai en een milieu thema, maar blijft trouw aan het originele verhaal.

Regisseuse Suzie Templeton heeft met haar vorige twee films ruim 30 internationale prijzen in de wacht gesleept, waaronder een Britse Academy Award (Beste Animatie voor haar korte film Dog). De film maakt gebruik van een nieuwe opname door het Philharmonia Orchestra uit Londen.
De DVD bevat naast de film (35 minuten) speciaal geproduceerd aanvullend materiaal (55 minuten).
Verhaal
Het sprookje is het verhaal van de jongen Peter die zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uit loopt. Daar ziet hij hoe de kat probeert het vogeltje te vangen. Dat lukt niet. Grootvader roept Peter terug en waarschuwt hem dat er wolven in de buurt zijn, maar Peter gaat toch weer kijken naar wat er buiten gebeurt. Net op dat moment komt een hongerige wolf het bos uit en eet de eend in de vijver op. Peter klimt in een boom en vraagt aan het vogeltje om de wolf af te leiden. Ondertussen laat Peter een touw zakken en bindt dat om de staart van de wolf. De wolf zit het vogeltje achterna en begint daarom rondjes om de boom te rennen. Daarmee trekt hij het touw steeds verder vast. Dan komt een groep jagers uit het bos, die de wolf vangen en hem naar de dierentuin brengen.
Instrumentatie
Peter en de Wolf is geschreven voor de fluit, hobo, klarinet (in A), fagot, 3 hoorns, trompet, trombone, pauk, triangel, tamboerijn, cimbaal, castagnetten, trommels en snaarinstrumenten. Elk personage in het verhaal wordt verbonden aan een specifiek muziekinstrument, het zogenaamde leitmotiv.
Violen: Peter
Fagot: Grootvader
Fluit: vogeltje
Hobo: eend
Klarinet: kat
Hoorn: wolf
Pauken en grote trom: jagers.


Extra's:

    De DVD bevat naast de film (35 minuten) speciaal geproduceerd aanvullend materiaal (55 minuten).

Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje