Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Idealisten | Cees van der Pluijm

Idealisten | Cees van der Pluijm

Pluijm, Cees van der
Stiel, 1994, paperback, 54 p.
Nederlands
97890 70415 15 1

In 1994 nam Theaterbedrijf Oriënt het tweede toneelstuk van Cees van der Pluijm in produktie. Na D´r moet iets niet apen in (1992), een tragikomedie over aids en seksualiteit, is ook Idealisten nieuw hedendaags Nederlandstalig toneel.

Het verhaal van de voorstelling speelt in 1956. Een modaal Nederlands gezin, dat niet zonder kleerscheuren de Tweede Wereldoorlog is doorgekomen, maakt zich op om Hongaarse vluchtelingen in huis te nemen. Om daarin te bemiddelen krijgen ze bezoek van een ambtenaar. Zijn aanwezigheid gooit de moeizaam verworven harmonie van het gezin geleidelijk aan in duigen. De personages blijken niet altijd te zijn zoals zij zich voordoen.

Idealisten is een tragikomedie die zich verre houdt van het Hollandse huiskamerrealisme. Centraal staat de vraag hoe idealisme en opportunisme zich tot elkaar verhouden, waarbij de huidige actualiteit en die van de jaren vijftig naadloos in elkaar overgaan. Daarnaast levert de voorstelling een commentaar op het vooruitgangsdenken, en op de moraal en de ethiek van de jaren vijftig.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje