Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

D'r moet iets met apen in | Cees van der Pluijm

D'r moet iets met apen in | Cees van der Pluijm

Pluijm, Cees van der
Stiel, 1992, paperback,
Nederlands
97890 70415 13 5

Vier acteurs en een regisseuse werken aan een toneelvoorstelling over de dood: leven met de wetenschap dat je spoedig zult sterven. Ze hebben tekst, improvisatieopdrachten en de mogelijkheid hun eigen ervaringen in te brengen.
De voorstelling lijkt een tragi-komisch spectacle coupé te worden rond de ziekte AIDS. Maar onder de soms cabareteske vrolijkheid van de voorstelling broeien de onderlinge verhoudingen van de acteurs: hun hartstochten, hun verleden, hun geheimen en hun rivaliteit.
D´r moet iets met apen in is een voorstelling over een voorstelling waarbij schijn en werkelijkheid niet altijd even goed te scheiden zijn. Er ontrolt zich een bijna klassiek drama, nu eens met de lichtheid van een blijspel, dan weer met de ernst van een tragedie. Of de voorstelling waaraan gewerkt wordt er ooit zal komen of dat wij juist naar die voorstelling kijken, blijft een open vraag. Hoe dan ook, het slot van D´r moet iets met apen in is even verrassend als voorspelbaar: de katharsis als bekroning van een confronterend en amuserend theaterstuk.

De Nijmeegse auteur Cees van der Pluijm (1954) debuteert met deze voorstelling als toneelschrijver. Eerder verschenen van hem een achttal gedichtenbundels, een roman en tientallen voordrachten en beschouwingen.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje