Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Hans Brinker of De Zilveren Schaatsen

Hans Brinker of De Zilveren Schaatsen

Hans Brinker
Music P, 2011, DVD,
Nederlands

De kinderklassieker ’Hans Brinker’, of ’De zilveren schaatsen’, geschreven door Mary Mapes Dodges, werd 104 jaar na de eerste uitgave door Moose Charlap aangepast voor een musical.

De tiener Hans (Robin Askwith) en zijn zuster Gretel hunkeren ernaar om mee te kunnen doen met de grote schaatswedstrijd in december. Hun vader (John Gregson) is jaren geleden ernstig gewond raakt en daardoor moeten zowel moeder (Eleanor Parker) als de kinderen zorgen dat er brood op de plank komt. Een beroemde chirurg, dr. Boekman (Richard Basehart), zou eventueel kunnen helpen, maar de noodzakelijke operatie is zowel riskant als duur. Hans stelt zijn eigen geld, waarmee hij hoopte goede schaatsen te kunnen kopen, beschikbaar. Geroerd door dit gebaar voert dr. Boekman de operatie gratis uit. Zo kan Hans de schaatsen voor de race kopen, maar laat hij een vriend – die het harder nodig heeft – de kostbare prijs winnen: de zilveren schaatsen. Toch blijft Hans uiteindelijk zelf ook niet met lege handen staan.

Met o.a.: Robin Askwith, Sheila Whitmill, John Gregson, Eleanor Parker, Richard Basehart, Lex Goudsmit, Ina van Faassen, Hein Boele, Lo van Hensbergen


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje