Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Tipbook viool en altviool

Tipbook viool en altviool

Pinksterboer, Hugo
Tipbook Company, 2008, paperback, 224 p.
Nederlands
9789087670092

Het eerste deel over strijkinstrumenten in de Tipboek-serie. Over violen van een paar ton of meer, maar vooral over violen die betaalbaar zijn. Over nieuwe en oude instrumenten, over strijkstokken en harsen, en natuurlijk over snaren - want die zijn belangrijker dan je denkt. Met de kennis uit dit Tipboek haal je alles uit je viool wat erin zit, en je weet meteen hoe je zo'n kwetsbaar instrument het best kan onderhouden. Van harte aanbevolen door Theo Olof, Isabelle van Keulen en Nello Mirando.

Een handige en helder geschreven gids voor violisten en altisten op elk niveau, geschreven in samenwerking met strijkers, docenten, vioolbouwers en andere deskundigen. Tipboek viool en altviool biedt talloze praktische tips over het kopen en huren van een instrument, over het selecteren van een strijkstok en het kiezen van de juiste snaren en de goede hars, en over het onderhoud van je (alt)viool. In korte hoofdstukken komen ook de familie, de geschiedenis, de bouwers en de bouw van het instrument aan bod. Een woordenboek en een complete index maken het boek makkelijk toegankelijk, en de unieke Tipcodes geven toegang tot extra informatie op www.tipboek.com.

NBD|Biblion recensie:

De serie Tipboeken bestaat nog niet zo lang, maar heeft in rap tempo een vaste plaats in de muziekliteratuur gekregen. De meeste delen zijn gewijd aan instrumenten. Grote kracht van de serie is de laagdrempelige toegang tot alle praktische informatie. Eenvoudig gestelde teksten met duidelijke tekeningen. Voordat deze serie verscheen was niet zo eenvoudig antwoord te krijgen op de voor de hand liggende vragen die spelen rond de aanschaf van een instrument, zeker in het Nederlandse taalgebied. Dit deel over de viool (en de altviool) vertelt alles over de verschillende soorten violen (waaronder studieviolen en halve violen), huren of kopen, de bouw en techniek van het instrument, de strijkstokken, accessoires, alles over snaren en het vinden van een docent. Ook voor gevorderden op de viool een praktisch naslagwerk. Er staan tips in over effectief studeren, de geschiedenis van het instrument wordt behandeld en er is veel nuttige informatie over onderhoud te vinden. Deze grondig herziene druk (groter formaat, ruimer opgezet, meer tekeningen) heeft aanvullende filmpjes beschikbaar op internet (www.tipbook.com). Met begrippenlijst.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje