Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

25 jaar Nederlandse muziekprijs 1981-2006

25 jaar Nederlandse muziekprijs 1981-2006

18 interviews + 3 CD's

IT&FB, 2006, boek + CD, 96 p.
Nederlands
9789064037030

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Jonge Nederlandse musici kunnen zich aanmelden voor de studie voor de Muziekprijs. Alleen uitzonderlijk begaafde musici komen daarvoor in aanmerking. Na een tweejarige studieperiode wordt besloten of de kandidaat de prijs wel of niet verdient.

Aan het eind van de studieperiode volgt een tentamen waarna wordt besloten over de toekenning van de Nederlandse Muziekprijs en het tijdstip waarop deze tijdens een openbaar concert, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt uitgereikt. De prijs zelf is dus eigenlijk meer een kroon op de studie.

In dit boek staan 18 interviews die in de zomer van 2006 met alle laureaten van de Nederlandse Muziekprijs zijn gehouden. De fotografie is verzorgd door Vincent Mentzel.

Op de drie cd's die u in dit boek aantreft, staan muziekfragmenten die de laureaten zelf met voorkeur hebben uitgekozen.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje