Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Carmen - CD-boek | Frank Groothof

Carmen - CD-boek | Frank Groothof

Groothof, Frank
Gottmer, 2012, hardcover, 32 p.
Nederlands
9789025751265

Carmen is het verhaal van de boerenjongen José, die volledig in de ban raakt van de bloedmooie Carmen. Carmen wil maar één ding: vrij zijn. José wil ook maar één ding: Carmen. En daarvoor overschrijdt hij werkelijk alle grenzen, zelfs die van leven en dood.

Frank Groothof is niet alleen bekend van Sesamstraat, maar ook van de verschillende opera's die hij voor kinderen heeft bewerkt. Met zijn opvoeringen trekt hij volle zalen. En de pers is unaniem lovend over de rasverteller. Maar niet iedereen heeft zin of tijd om naar het theater te gaan. En dat hoeft ook niet, want met de muziekboeken van Gottmer kan er thuis volop genoten worden.

Deze uitvoering, net als de overige muziekboeken van Gottmer vormgegeven door Bockting Ontwerpers, bestaat uit een cd met daarop de hele voorstelling van een uur, zoals die in de theaters te horen was, en daarnaast een luxe geïllustreerd boek waarin het verhaal nog eens in het kort wordt naverteld. Die bewerking, ook van de hand van Frank Groothof, gaat vergezeld van prachtige illustraties van Thé Tjong- Khing, die zich met dit theatrale verhaal helemaal te buiten kon gaan.

Recensie(s)


De Spaanse boerenjongen José is als soldaat in Sevilla gestationeerd, en wordt daar hopeloos verliefd op het gewetenloze zigeunermeisje Carmen. José komt daardoor tot domme daden. Maar Carmen kiest steeds voor haar eigen vrijheid. Dat loopt niet goed af. Theatermaker Groothof bewerkte de opera ‘Carmen’ van George Bizet (1838-1875) in 1994 voor kinderen. In de herziene versie waarmee hij nu (2012-2013) op het toneel staat, wordt het verhaal verteld en gezongen door José, begeleid door het Ensemble Sax et Plus (dat interessante arrangementen van Bizets composities speelt). Dit levendige geheel, waarin ook de leuke liedteksten opvallen, staat op de bijbehorende cd. In het boek wordt de tekst van de musicalbewerking in grote lijnen gevolgd, maar nu gebracht door een verteller. De liedteksten van de musical zijn echter niet opgenomen. Tegenover elke bladzijde tekst staat een paginagrote illustratie van Thé Tjong-Khing. Die sfeervolle afbeeldingen vallen op door de interessante vlakverdeling en de wisselende perspectieven. Eerder bewerkte de auteur o.a. 'De toverfluit' (2006) en 'Gilgamesj' (2006). Vanwege het thema, het geweld en soms expliciet taalgebruik met enige vloeken pas geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje