Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Arrangeren voor koor en vocal group

Arrangeren voor koor en vocal group

Krammer, Tijs
Humm Publishing, 2013, paperback, 92 p.
Nederlands
9789082070002

Je kent de reikwijdte van de stemmen van je zangers, je weet welk nummer je wil arrangeren en wie de lead krijgt, en dan? Wordt het homofoon of niet? Hoe verklank je dat typische gitaarrifje? Wat doe je om de bas te laten grooven? Arrangeren is een heel gepuzzel. Ook als je thuis bent in je muziektheorie kom je voor talloze keuzes te staan om een stuk te bewerken voor stemmen. Arrangeren is een ambacht. Het goede nieuws is, dat je het kunt leren. Tijs Krammer helpt je daarbij op weg door zijn jarenlange praktijkervaring te delen en laat je met praktische voorbeelden de mogelijkheden zien.

Ben je een beginner die niet weten waar te beginnen of juist een gevorderde arrangeur die even niet weet hoe hij verder moet? Laat je inspireren door Arrangeren voor koor en vocal group en ontdek hoe bevredigend het schrijven is als de noten op hun plek schuiven.

"Zelden zag ik de grotere en kleinere vraagstukken die een arrangeur tegenkomt zó goed verwoord, zó to the point en zó systematisch behandeld. In een rustige en precieze stijl, en voorzien van talloze muziekvoorbeelden, doceert Krammer de stof op een manier die uiterst plezierig is voor zowel de aspirant als de ervaren vakman."

Bob Zimmerman, componist en arrangeur, o.a. voor het Metropole Orkest

"Wie graag arrangeert voor stemmen kijkt uit naar het moment waarop de geschreven noten als gezongen muziek tot leven komen. Tijs Krammer beschrijft op zeer aangename en heldere wijze de weg hiernaartoe."

Hans Cassa, zanger bij Montezuma's Revenge

Tijs Krammer is zanger, koordirigent en arrangeur. Hij studeerde zang lichte muziek en daarna koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium. Hij is docent aan het Utrechts Conservatorium. Bij Balk is hij hoofddocent van de opleiding koordirectie lichte muziek en de arrangeercursus.

Tijs arrangeert regelmatig voor professionele vocal groups, zoals voor Montezuma's Revenge, iNtrmzzo, The Gents, Frommermann en Wishful Singing. Zijn arrangementen worden uitgegeven bij De Haske, Molenaar, ChorusOnline en Ferrimontana.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje