Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Piet van Egmond + CD

Piet van Egmond + CD

een leven voor muziek

Schaap, Gerco
De Banier, 2003, hardcover, 494 p.
Nederlands
9789033605529

De Amsterdamse musicus Piet van Egmond (1912-1982) wist al heel jong de klokken van de Westertoren op de piano te imiteren. Op zijn negende jaar bespeelde bij het orgel van de Oranjekerk en als vijftienjarige gaf hij zijn eerste officiële orgelconcert in de Oude Kerk.

Na een conservatoriumopleiding met orgel en piano als hoofdvakken en een gedegen leerschool in het Amsterdamse Concertgebouw ontwikkelde Van Egmond zich tot een veelzijdig musicus, die met hetzelfde gemak een kerkorgel of een concertorgel bespeelde en daarnaast koren en orkesten dirigeerde.

In kerkelijk Nederland werden zijn manier van gemeentezangbegeleiding en zijil beeldende improvisaties over psalmen en geestelijke liederen door velen gewaardeerd. Zijn jaarlijkse uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion met het Amsterdams Oratorium Koor trokken veel publiek. Menig muziekliefhebber wist hij voor het orgel te winnen, terwijl hij orgelliefhebbers de weg naar de concertzaal wees door zijn populaire orgelbespelingen voor de NCRV met transcripties van piano- en orkestwerken


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje