Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Eduard van Beinum. Over zijn leven en werk

Eduard van Beinum. Over zijn leven en werk

OPRUIMING van 22,50 voor € 12,50

Beunum, Bart van
Thoth, 2000, paperback, 351 p.
Nederlands
9789068682632

Eduard van Beinum ? Over zijn leven en werk verschijnt rond de honderdste geboortedag van de dirigent Eduard van Beinum(3 september 1900 - 13 april 1959). In deze gedocumenteerde biografische schets vertelt zijn zoon Bart van Beinum over het leven van zijn vader, een dirigent van internationale standaard die op verscheidene gebieden van de orkestliteratuur een klank en interpretatie heeft weten bereiken die uniek in de wereld is te noemen. De verhalen over diens jeugd gaan geleidelijk over in het beschrijven van de muzikale ontwikkeling van de toekomstige dirigent.
Het dirigentschap van het Koninklijk Concertgebouworkest (1931-1959) wordt uitvoerig besproken, met veel aandacht voor de composities die Van Beinum liet spelen. Een ruime plaats is ingeruimd voor de recensies van tijdgenoten, die op een harmonische manier zijn ingeweven in de tekst. Het boek eindigt met de tragische dood van de dirigent te midden van zijn geliefde orkest: in het harnas.
De auteur Bart van Beinum(geb. 1929) werkte als violist in verschillende Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Verder was hij werkzaam als orkest- en koordirigent en muziekregisseur


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje