Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Eduard van Beinum 1900 - 1959 + DVD en CD-ROM

Eduard van Beinum 1900 - 1959 + DVD en CD-ROM

musicus tussen musici

Leur, Truus de
Thoth, 2004, hardcover, 446 p.
Nederlands
9789068683592

Eduard van Beinum, in 1900 geboren in Arnhem, was dirigent van het Concertgebouworkest van 1931 tot zijn dood in 1959. Zijn interpretaties kenmerkten zich door een sterk gevoel voor ritme, klankkleur en vooral door onbevangenheid. De muziek kon haar eigen loop volgen, ze werd niet in het keurslijf van een visie geperst. Zelfs de meest gespeelde werken herkregen onder zijn leiding een verrassende frisheid.
In deze rijk geillustreerde biografie treedt Van Beinum naar voren als de musicus die hij was, maar ook als exponent van zijn tijd en als deel van de organisatie van het Concertgebouw en zijn orkest, waar hij in 1931 begon als tweede dirigent en waarvan hij na de Tweede Wereldoorlog de gehele leiding op zich nam. Succesvolle tournees door Europa werden in 1954 bekroond met de grote tournee naar de Verenigde Staten, de eerste van het Concertgebouworkest.
De meest opvallende eigenschap van Van Beinum manifesteerde zich in zijn samenwerking met de orkestleden. Hij liet hen vrij in hun individuele expressie. Wat hij trachtte te bereiken, was het beleven van 'de heerlijkheid van het orkestspel'. Talrijke interviews met musici die met Van Beinum hebben samengewerkt zijn evenzoveel getuigenissen van zijn grote aanvoelingsvermogen in het samenspel met anderen.

Bij de biografie is een unieke CD ROM bijgesloten waarop het complete repertoire van het Concertgebouworkest uit de jaren 1931-'59 is vastgelegd.

Verder is een DVD toegevoegd met beelden van Van Beinum die de 'Eroica' van Beethoven dirigeert


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje