Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Een stoet van kleur en klanken + CD

Een stoet van kleur en klanken + CD

de muziek van Luc Mishalle & Co

Bruyne, P. de
Academia Press, 2009, hardcover, 215 p.
Nederlands
9789038213842

Een stoet van kleur en klanken is een documentaire die het muzikale en maatschappelijke traject beschrijft van Luc Mishalle (°1953), een Belgisch saxofonist, componist en bezieler van de muziekeducatieve organisatie MET-X die bekend staat om zijn multiculturele en Urban Arts projecten. De muziek van Mishalle & Co beweegt zich op het snijvlak van jazz, Marokkaanse volksmuziek en nieuwe ernstige muziek, gesitueerd in het veelkleurige licht van de hedendaagse grootstad.

In Een stoet van kleur en klanken krijgen belangrijke thema’s van het recente culturele leven in België vorm. Je ziet de zich ontwikkelende verhouding tussen de autochtone en de nieuwe Belgen. Je ziet de geboorte en de wildgroei van culturele hoofdsteden en de doorbaak van de ideologie van de creative cities. Je ziet de institutionalisering van de culturele marge en de recuperatie van de anarchistische energie van de jaren zestig en zeventig. Er wandelt een parade van kleurrijke muzikanten en beeldenmakers voorbij, die samen elk op hun eigen wijze toeteren en blazen, trommelen en slaan. James Ensor zou er een navrant schilderij van maken. Paul De Bruyne schreef er een boek over.

Paul De Bruyne is associated lector ‘Kunstpraktijk in de Samenleving’ van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij schreef talrijke artikels in nationale en internationale tijdschriften en boeken over theater, opera, film, dans. Hij regisseerde theatervoorstellingen in binnen- en buitenland en doceert regie aan de Academie voor Drama, FHK. Hij schreef theaterscripts, columns, kortverhalen.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje