Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Don Quichotte | Minkus - Met Nureyev| LIVE OPNAME VANUIT OPÉRA NATIONAL DE PARIS

Don Quichotte | Minkus - Met Nureyev| LIVE OPNAME VANUIT OPÉRA NATIONAL DE PARIS

Minkus
Arthaus, 2009, DVD,

Les Premiers Danseurs, le Corps de ballet et l'Opera National de Paris ; Choreografie Rudolf Nureyev ; speelduur 122 minuten.

Geïnspireerd door het verhaal van de onfortuinlijke ridder Don Quichotte en zijn assistent Sancho Pansa creëerde, Ludwig Minkus (1826-1917) dit ballet. Het was een groot succes bij de première in het Bolshoi Theater in Moskou op 14 December 1869. Hij deed dit samen met de Franse danser en choreograaf Marius Petipa (1818-1910). Geboren in Wenen en werkzaam als ballet componist bij het Bolshoi Theater en het Marientheater in St Petersburg. Petipa wordt beschouwd als de belangrijkste opvolger van Tschaikovsky.

Deze DVD presenteert de versie van Rudolf Nurejev, in een productie van de Parijse Opera met een uitstekende cast waaronder: Aurélie Dupont en Manuel Legris. Rudolf Nurejev zelf danste de rol van Basile in Leningrad toen hij net ouder dan 21 jaar was. Na zijn spectaculaire asiel aanvraag in Parijs in 1961, heeft hij zich ingespannen om dit ballet te introduceren in het westen. Hij creëerde een nieuwe choreografie in 1966 voor een voorstelling in Wenen. Hij bleef trouw aan het originele concept van Petipa en reduceerde de vijf acts naar drie met een proloog.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje