Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Le Huguenots  - Die Huenotten | Meyerbeer

Le Huguenots - Die Huenotten | Meyerbeer

Giacomo Meyerbeer

Meyerebeer, Giacomo
Arthaus, 2013, DVD,
807280230291

De opera Die Hugenotten was een van de grootste opera successen van de 19e eeuw. De maker werd geprezen als de meest vooraanstaande componist van zijn tijd. Maar vandaag de dag, is hij nagenoeg vergeten door het opera publiek en zijn werk ligt te verstoffen bij opera gezelschappen.
Die Hugenotten werd opgevoerd bij de opening van de nieuwe Covent Garden Opera in Londen in 1858. Het was echter een productie bij de New Yorkse Metropolitan Opera in 1890, die naam maakte in de geschiedenis boeken. In de Duitse vertalingen door Ignatz Franz Castelli (1837 Wenen) en Charlotte Birch-Pfeiffer (1838 München werd het conflict tussen katholieken en protestanten zwaar verbloemd. Een nieuwe versie werd verzorgd door Gustaf Gründgens en Julius Kapp in Berlijn in 1932.

De moderne productie van John Dew onder leiding van Stefan Soltesz, veroorzaakte iets van een sensatie, toen het werd voor het eerst uitgevoerd in 1987 bij de Deutsche Oper Berlin. Uitgaande van de periode en de inhoud van het werk en zijn nieuwe referentiepunten is zijn enscenering nadrukkelijk hedendaags. Hij plaatst de opera in het verdeelde Berlijn, waar de muur symbool staat voor de scheiding van de twee Duitse staten. Angela Denning, Lucy Peacock, Richard Leech en Martin Blasius fascineren met hun prachtige stemmen en indrukwekkende acteerwerk.


Geluidsformaat: PCM Stereo - Beeldformaat:16:9
Ondertiteling: GB,FR,ES,JP - Speelduur: 156min

Live opname Berlijn, 1991

Marguerite de Valois - ANGELA DENNING
Valentine de Saint-Bris - LUCY PEACOCK
Raoul de Nangis - RICHARD LEECH
Comte de Saint-Bris - HARTMUT WELKER
Marcel - MARTIN BLASIUS
Dirigent - STEFAN SOLTESZ
Regie - JOHN DEW


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje