Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

75 th Birthday Hans van Manen special edition

75 th Birthday Hans van Manen special edition

Manen, Hans van
Arthaus, 2007, DVD,

Ruim tien jaar geleden verweten enkele recensenten Hans van Manen dat hij zich te veel zou herhalen. Zijn werk riep een ‘déjà-vu-gevoel’ bij hen op, de indruk dat ze alles al eens eerder hadden gezien. Was het routine, gemakzucht? Of ging het juist om de geheel eigen signatuur die hij in de loop der jaren had ontwikkeld? In dat laatste geval deelt hij het lot met uiteenlopende kunstenaars als Vivaldi en Mondriaan.

De bekende passen en poses, de uitgekiende blikken en hoofdhoudingen: Van Manen lijkt inderdaad zichzelf te herhalen, maar dan op een manier zoals ook de muziek van Mozart in wezen te herleiden valt tot een aantal melodische formules en harmonische procedures, en zoals de zesentwintig letters van het alfabet een oneindige hoeveelheid betekenissen kunnen vormen.

Met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht reageerde de choreograaf als door een adder gebeten op de kritiek. Hij liet zien dat hij nog altijd meetelde. In amper twee jaar tijd, tussen juni 1995 en juni 1997 creëerde hij zes meesterwerken op rij, waarvan er vijf op deze dvd te zien zijn. Déjà vu noemde hij het eerste uit de reeks. ‘En? Heb je dit al eens eerder gezien?’, leek hij zijn critici in te peperen.

De volgende balletten zijn op de DVD "75th Birthday Hans van Manen Special Edition" opgenomen:

Déjà vu 1995

Kammerballett 1995

The Old Man and ME 1991

Solo 1997

Two Pieces for HET 1997

Frank Bridge Variations 2004


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje