Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Macbeth | Verdi

Macbeth | Verdi

Verdi, Giuseppe
Arthaus, 2005, DVD,

Glyndebourne Festival Opera 1972

Opera in vier aktes, Italiaans gezongen

Kostas Paskalis, James Morris, Josephine Barstow

London Philharmonic Orchestra ;Glyndebourne Chorus en Ballet

Dirigent: John Pritchard ;Libretto: Francesco Maria Piave ;Ondertiteling Duit - Frans - Engels ; Uitgave Arthaus : Speelduur 143 minuten

Deze epische opera, geïnspireerd op Shakespeare’s tragische meesterwerk werd geschreven in 1847, maar beleefde pas in 1938 haar Britse première, bij Glyndebourne.

De tragedie is een indringende en aangrijpende studie naar de ambitie van Macbeth en zijn vrouw, Lady Macbeth. Uit eindelijk lijken beiden te balanceren tussen hallucinatie en waanzin als ze geconfronteerd worden met de puinhopen die ze om zich heen geschapen hebben.

In deze productie schittert een fantastische, internationale cast, met de Griekse bariton Kostas Paskalis in de titelrol en de Britse ster Josephine Barstow in haar debuut als Lady Macbeth.

Ontwerper Emanuele Luzzati creëerde een serie indrukwekkende visuele voorstellingen, waaronder het angstaanjagende heksenkoor, het overvloedige banket waar Macbeth de geest van Banquo ziet en de hartverscheurende slaapwandelscène van Lady Macbeth.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje