Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Eigen - Wijs. Liedbundel voor kinderen van 4 - 12 jaar

Eigen - Wijs. Liedbundel voor kinderen van 4 - 12 jaar

Frans Haverkort
St ter bevorder, 2017, paperback, 384 p.
Nederlands
9789080497160

- Liedbundel met 251 liedjes voor alle groepen van de basisschool

- Voorzien van vele aanleertips en lestips

- Met vrolijke tekeningen in full color

- Alle opnames van liederen digitaal beschikbaar (code in boek)

Eigen-wijs is een liedbundel voor kinderen van 4 - 12 jaar. Behalve in het primair onderwijs zijn de liederen ook buiten de school te gebruiken. De bundel bevat 251 liederen, verdeeld over alle groepen van het basisonderwijs. Ruim de helft hiervan is voorzien van didactische aanwijzingen. Deze zijn gericht op een zo muzikaal en aantrekkelijk mogelijke wijze van aanleren. Ook is een aantal liederen voorzien van ideeën voor uitbreiding van de activiteiten. Om de hanteerbaarheid van het boek te bevorderen zijn de liederen voorzien van de groepsaanduidingen 1-2, 3-4, 5-6, 7-8.

De keuze van de liederen in deze bundel is erop gericht om de leerlingen een breed samengesteld liedrepertoire te leren. Er zijn traditionele en eigentijdse liederen opgenomen en liederen in verschillende talen en uit verschillende culturen. Ook zijn er liederen met verschillende functies opgenomen: liederen over seizoenen en feesten, liederen die kunnen worden gebruikt in het onderwijs in de Engelse taal en verschillende speel- en dansliederen. Een deel van de liederen is thematisch geordend. Voor de kleuters wordt extra aandacht geschonken aan muziek en beweging en het gebruik van materiaal. Bij elk lied staat een verwijzing naar de tracknummers die digitaal beschikbaar zijn.

Recensie(s)

Herziene versie van een in 1999 uitgegeven bundel met kinderliedjes. De 251 gedeeltelijk nieuwe liedjes zijn naar leeftijdsgroep ingedeeld (groep 1-2 t/m groep 7-8) en bieden de tekst, de muziek (melodietekst met akkoorden), spelmogelijkheden en muzikale begeleiding met eenvoudige instrumenten. Er is een zeer gevarieerd aanbod liedjes met zeer uiteenlopende onderwerpen. Het betreft traditionele en recente liedjes, liedjes uit verschillende culturen en voor de oudste groepen ook een groot aantal Engelstalige liedjes. De begeleidende teksten, die zich richten zich tot de muziekdocent en basisschoolleerkracht, bevatten goede muziekdidactische adviezen. Leuke, speelse kleurenillustraties verlevendigen de uitgave. De bijbehorende cd-rom bevat mp3-bestanden van het eerste couplet van alle liedjes, waardoor leerkrachten en kinderen een goed idee van het in te studeren lied kunnen krijgen. Bij elk lied staat in kleine blauwe letters een verwijzing naar het tracknummer van het betreffende lied. Ook de bronvermelding, discografie en een inhoudsopgave op titels en beginregels zijn achterin te vinden. Liederen en meezingversies zijn te downloaden via www.meestersinmuziek.nl. Een waardevolle uitgave, vooral voor basisscholen en pabo's met kinderen van ca. 4 tot 12 jaar.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje