Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Jiri Kylian. De choreograaf

Jiri Kylian. De choreograaf

een film van Hans Hulscher

Kylian / Hulscher
Arthaus, 2015, DVD,
met Nederlandse ondertiteling
0807280221299

Een film van Hans Hulscher

De befaamde Tsjechische choreograaf Jirí Kylián heeft sinds 1975 gewerkt met het Nederlands Dans Theater als artistiek directeur en huis choreograaf. Van "een stelletje rebellen, bang om te verdrinken in een poel met zwanen ", heeft het NDT samen met Kylián een internationale reputatie verworven in de gevestigde kunstwereld.
Dit intieme portret volgt Kylián als hij voor de eerste keer, sinds de verandering van de regering in zijn geboorteland, reist tussen Praag en de repetities in Stuttgart, waar hij zijn carrière begon als danser bij John Cranko en waar hij zijn eerste ballet choreografeerde. Tevens beelden van het Nederlands Dans Theater op een Gala-avond in Parijs in aanwezigheid van Koningin Beatrix en François Mitterrand en een officieel bezoek aan de vennootschap door voormalige Tsjechische premier Václav Havel.
Veel fragmenten uit Kylián's balletten zijn inbegrepen, ter illustratie van de breedte en diversiteit van zijn werk tot nu toe, alsook fascinerende archief films en interviews met collega's


Geluids Formaat: PCM Stereo - Beeld Formaat: 16:9
Ondertiteling:Engels en Nederlands - Speelduur: 61 min


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje