Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Speelkind

Speelkind

Tips en tricks uit de theaterwereld voor het opbouwen van kracht en weerbaarheid

Irma Hartog
248Media, 2017, paperback, 128 p.
Nederlands
9789079603428

Kinderen zijn net acteurs: ze houden gewoon van spelen!

Maar op school is het meestal: 'Op je billen!' En thuis schuiven diezelfde billen toch ongemerkt richting smartphone of computer. Dat is jammer, want in hun hart houden kinderen nou juist zo van doen...

Tijd voor wat actie dus! Dit boek, bedoeld voor kindercoaches, ouders en leerkrachten die wel behoefte hebben aan wat speelsheid voor hun kinderen, staat boordevol oefeningen uit de theaterwereld die kinderen helpen 'uit hun hoofd' te komen en weer maatjes te worden met hun eigen lijf.

Wat vertelt jouw lijf eigenlijk? Hoe kom je over? Sta je als een huis, of meer als een muis? Durf je mensen aan te kijken als je praat, of kijk je liever naar de grond? Laat je je stem klinken als een klok, of blijven je woorden steken in je mond?

Wat zou het fijn zijn als kinderen de taal van hun lijf (weer) leren kennen. Want uit ervaring weet ik dat je door lichaamsbewustzijn zelfvertrouwen krijgt, je je krachtig gaat voelen, weerbaar wordt en mensen je veel beter begrijpen!

Aan de hand van - vaak tragikomische - anekdotes en struggles uit mijn werkende leven verklap ik je in dit boek graag mijn tips en theateroefeningen die mij er altijd weer doorheen hebben gesleept en zet ik ze om in praktische tips voor kinderen. Tips voor thuis, voor op school - tips voor altijd!

Recensie(s)

Dit hartverwarmende boek gaat in op de grote impact die spelvormen kunnen hebben in geval van onzekerheid en angst bij kinderen. Spelvormen als handvatten om zelfvertrouwen te krijgen en beter in je vel te zitten. De auteur put uit eigen ervaring; ze is actrice, voelde zich op het toneel soms onzeker en had faalangst. Ze geeft en passant, op humoristische wijze, een inkijkje in de theaterwereld. Leren improviseren is van groot belang. De focus van het boek ligt op het ontwikkelen en gebruiken van de zintuigen, het belang van kijken, luisteren, ruiken en proeven om in contact te blijven met de ander en jezelf. Terug naar de magie van het leven. Een mooi tegenwicht wat betreft de praktijk van beeldschermen en immobiliteit. De tips vragen nauwelijks tijd en voorbereiding en zijn overal toepasbaar. Bijna onnadrukkelijk, dat is het mooie ervan, er wordt geen therapie bedreven. De auteur heeft een eigen praktijk als kindercoach (www.alles-stroomt.nl). De kleurentekeningen (oranje en blauw) zijn grappig en versterken de speelse sfeer van het boek. Met enkele gelinieerde pagina's voor eigen aantekeningen. Dit laagdrempelige, pedagogische handboek is bestemd voor leerkrachten, coaches en ouders. De spelvormen zijn zowel op school als thuis toepasbaar met kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje