Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Vliegtuig op hol | Barbara Jefferis -een hoorspel

Vliegtuig op hol | Barbara Jefferis -een hoorspel

2cd hoorspel

Jefferis, Barbara
Rubinstein, 2012, luisterboek,
Nederlands
9789047611844

In de oneindige uitgestrektheid van het Australische binnenland liggen de boerderijen uren uit elkaar. De particuliere radiozender en ontvangers onderhouden onderling contact via het centrale station van de vliegende dokter. Het regent al twee weken waardoor de wegen ondergelopen zijn. Dick Garnett wil zijn vriendin, Janet Osborne, per vliegtuig naar het station brengen. Hij is klaar om op te stijgen, maar er staan paarden op de strip. Hij stapt uit om ze weg te jagen, glijdt uit en raakt daarbij de gashandel aan en het vliegtuig stijgt zonder hem op… Janet heeft vliegangst en is niet in staat het toestel te besturen. Dick neemt direct contact op met de vliegende dokter, Dave Jordan, die erin slaagt via de boordradio contact te krijgen met Janet. Dave brengt haar de elementairste zaken aan het verstand en nadien tracht Dick haar zover te krijgen dat ze onder zijn leiding allerlei manoeuvres uitvoert die haar in staat moeten stellen het vliegtuig aan de grond te zetten… Met onder meer: Jan Borkus, Paul van der Lek en Fé Sciarone. De vertaling en regie was in handen van Léon Povel. Op dit luisterboek kunt u luisteren naar twee bonustracks, namelijk interviews met regisseur Léon Povel over zijn hoorspelen, Sprong in het heelal en Testbemanning. Deze gaan onder meer over het maken van hoorspelen die zich afspeelden in de ruimte, toen er nog geen mens in de ruimte was geweest.

Luisterduur ruim 110 minuten

Commentaar:

Het verhaal speelt zich af in Australië. Het heeft twee weken geregend en nu wil Dick Garnett zijn meisje Janet Osborne per vliegtuig naar het station brengen. Hij is klaar om op te stijgen, maar er staan paarden op de strip. Hij stapt uit om ze weg te jagen, glijdt uit en om een of andere reden slaat het vliegtuig op hol en stijgt zonder hem op.

Hij verwittigt snel de basis van de vliegende dokter, vanwaar Dave Jordan erin slaagt via de boordradio contact te krijgen met Janet, die vliegangst heeft en helemaal niet in staat is het toestel te besturen. Dave brengt haar de elementairste zaken aan het verstand en nadien tracht Dick haar zover te krijgen dat ze onder zijn leiding allerlei manoeuvres uitvoert die haar in staat moeten stellen het vliegtuig aan de grond te zetten.

Persoonlijke opmerking

Normaal gesproken geef ik niet m’n persoonlijke mening over een hoorspel maar in dit geval maak ik een uitzondering. De digitale versie is van een perfecte kwaliteit, als ik niet beter wist dan zou het een recente opname kunnen zijn.

Na serie’s als “Sprong in het heelal” en “Testbemanning” heeft Gerard Leeuw, die de oude hoorspelen restaureert en digitaliseert, zichzelf wederom overtroffen, mijn complimenten aan zijn adres!


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje