Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Sprong in het heelal - Het Marsmysterie

Sprong in het heelal - Het Marsmysterie

Chilton, Charles
Rubinstein, 2006, CD Box,
Nederlands
9789054445326

Een hoorspel- 10 cd; totale speelduur ruim elf uur

Sprong in het heelal. Het Marsmysterie is het succesvolste science fiction-hoorspel dat in de jaren vijftig op de Nederlandse radio werd uitgezonden. Het uit drie series bestaande feuilleton werd gebaseerd op het BBC-hoorspel Journey into space van de Engelse schrijver Charles Chilton.

In Nederland werd het hoorspel, vertaald door Eddy Franquinet en geregisseerd door Léon Povel, uitgezonden vanaf 1955. Dat was vlak voordat de space-race tussen de VS en de Sovjet Unie op het punt stond los te barsten. De NASA werd opgericht en de Sovjet Unie zou weldra de kunstmaan Sputnik in een baan rond de aarde te brengen. Over wat er zich in de ruimte af zou spelen gingen de wildste geruchten.

In Sprong in het heelal. Het Marsmysterie wagen kapitein Jeff Morgan, ingenieur Steve Mitchell, telegrafist Jimmy Barnett, dokter –Doc- Matthews in hun ruimteschip Discovery de sprong van de maan naar de geheimzinnige rode planeet Mars. Daar wordt de bemanning in een pyramidevormige stad geconfronteerd met ondermeer onverklaarbare slaapaanvallen, mysterieuze ruimtemuziek, maar ook met vreemde wezens.

Met de stemmen van o.a. John de Freese, Paul Deen, Adolf Bouwmeester, Jan Borkus, Peter Aryans, Paul van der Lek en Jo Vischer jr.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje