Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Camille Claudel. In de schaduw van Rodin

Camille Claudel. In de schaduw van Rodin

hoorspel op cd

Audrey van der Jagt
St Hoorspel, 2020, CD,
Nederlands

Dit nieuwe hoorspel neemt ons mee naar de tweede helft van de 19e eeuw. In 1864 wordt in een dorpje in de buurt van Reims Camille Claudel geboren. Een eigenzinnig meisje, blijkt al gauw, met van jongs af aan maar een grote wens…beeldhouwer worden. Alle vooroordelen die in die tijd bestaan ten opzichte van vrouwen die “zonodig” moeten beeldhouwen slaat ze in de wind. Hoezo niet vrouwelijk?! Onzin!!

Als ze uiteindelijk als leerlinge terecht komt op het atelier van de beroemde Auguste Rodin, weet ze dat dit haar bestemming is. En als ze later ook nog zijn grote liefde blijkt te zijn, valt alles op z’n plek.

Hun hartstochtelijke relatie duurt vijftien jaar, daarna blijft Camille ontredderd achter en zal de geschiedenis ingaan als de vrouw die altijd in de schaduw van Rodin heeft gestaan.

Mooie rollen van Els Buitendijk en Jules Croiset

De rol van Camille Claudel wordt vol hartstocht gespeeld door Els Buitendijk, die van Auguste Rodin door Jules Croiset, die precies de stem en de dictie heeft die bij de Rodin- figuur past.

De moeder van Camille is Elsje Scherjon en de kleinere rollen worden gespeeld door René Retel, Chiel de Kruijf, Paula Majoor, Celia van den Boogert, Marieke de Kruijf en Remco Melles.

De verbindende teksten worden gelezen door Maartje van Weegen.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje