Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Dat verhaal met die glazenwasser en andere feitelijke drama' s | Paul Feld

Dat verhaal met die glazenwasser en andere feitelijke drama' s | Paul Feld

Feld, Paul
IT&FB, 2005, paperback, 184 p.
Nederlands
9789064036729

Een bundel met 7 toneelteksten : 'Dat Verhaal met die Glazenwasser', 'De Stank van Koffie', 'De Zigeunerkoning', 'Hengst', 'Aladdin en de Ayatollah', 'Le Freak' en 'El Nino'

Paul Feld (1958) schrijft toneelteksten die verontrusten, maar die ook vol humor zitten en de directheid hebben van een stripverhaal. Als uitgangspunt kiest Feld actuele maatschappelijke thema's die hij met een aanstekelijk enthousiasme verbindt met zijn persoonlijke, grillige en kleurrijke fantasie.

De zeven toneelstukken in Dat Verhaal met die Glazenwasser en Andere Feitelijke Drama's zijn gebaseerd op waargebeurde geschiedenissen of personen die in de werkelijkheid (hebben) bestaan. Feld neemt je mee op een reis door de onderstromen van de samenleving. Zijn personages zijn dader en slachtoffer tegelijk: de doodzieke bokser, de in zijn fantasie verstrikte zeezeiler, de stervende zigeunerkoning, de showzoon van showmoeder Josephine Baker, de tot de islam bekeerde nederlander, de chirurg met zijn oorlogstrauma. Hun drama schuilt in de tegenstelling tussen wat ze willen en wat hen belemmert. Het zijn individuen in gevecht met de ongrijpbare machten van het leven.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje