Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Vuur, water, lucht & aarde

Vuur, water, lucht & aarde

Handleiding voor acteren

Woudenberg, Helmert
IT&FB, 1999, paperback, 184 p.
Nederlands
9789064035098

‘Als vuur en water op elkaar reageren’, ‘ergens goed kunnen aarden’, of ‘een luchtig persoon zijn’, het zijn allemaal bekende uitdrukkingen. Helmert Woudenberg heeft een acteer- en regiemethode ontwikkeld waarbij hij de elementen vuur, water, lucht en aarde als uitgangspunt heeft genomen. Hij legt uit hoe elk mens die elementen in zich heeft en hoe dat ons gedrag bepaalt.
De idee voor een nieuwe acteermethode is ontstaan in de tijd dat Helmert Woudenberg deel uitmaakte van het Werkteater, een collectief van twaalf acteurs en actrices dat in 1969 werd opgericht. Voorstellingen werden ontwikkeld vanuit improvisaties.
In een persoonlijke stijl probeert Woudenberg in dit boek door te dringen tot de basis van het acteervak. Soms op filosofische wijze, middels oosters getinte vertellingen; soms heel praktisch en alledaags: Hoe kaart je een probleem aan? Hoe reageer je op slecht nieuws? Kortom: Hoe ga je als (acteur) met drama om?

Helmert Woudenberg (1945) is schrijver, regisseur en acteur. Hij speelt eigen (solo)voorstellingen en is betrokken als acteur, spelcoach of regisseur bij verschillende theatergroepen.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje