Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Jij kan het ook. Inspiratie voor dramalessen aan kinderen

Jij kan het ook. Inspiratie voor dramalessen aan kinderen

72 volledige dramalessen

Esther Erdtsieck-Blaaser
D.coach, 2017, boek + CD, 110 p.
Nederlands
9789082410266
Aanbevolen

‘Jij kan het ook!’ bevat meer dan 200 drama-opdrachten die direct toepasbaar zijn in dramalessen aan kinderen. Handig verdeeld in drie doelgroepen: 4-6 jarigen, 7-9 jarigen, 10-12 jarigen zodat de lesstof aansluit bij de leeftijd van de leerlingen.

Per doelgroep is de lesstof onderverdeeld in gangbare thema’s. De (kern-)doelen voor drama in het primair onderwijs komen aan bod zodat leerkrachten direct aan de slag kunnen. Voor dramadocenten zorgt dit boek voor inspiratie in hun lespraktijk.

Het belang van drama hoeft niet te worden uitgelegd. Iedereen die met kinderen werkt weet het, ziet het en voelt het.

Met drama werken we aan heel veel sociale leerdoelen. Wat vaak vergeten wordt: drama kan het ook het middel zijn om iets anders te leren. Als er in een klas aan een thema wordt gewerkt: gebruik er ook eens een drama-opdracht voor. Dat is vaak veel leuker en doeltreffender. Daarom is dit boek opgedeeld in gangbare schoolthema’s: in korte lessen zodat het in de dagelijkse lespraktijk niet te veel tijd in beslag neemt.

Voor dramadocenten op jeugdtheaterscholen en brede scholen dient de lesstof als inspiratie voor hun eigen lespraktijk. Net even een andere aanpak van het bekende, nieuwe verhalen, teksten en muziek.

“Jij kan het ook!” bevat 72 volledige dramalessen, verdeeld in 8 thema’s per doelgroep met 3 lessen per thema.

In de lessen komen diverse drama-opdrachten voor: o.a. warming-ups, emoties, scènes maken en tekstgebruik. Iedere les heeft een drama-doel, iedere opdracht heeft een algemeen leerdoel en deze staan duidelijk aangegeven zodat de docent precies weet waar hij mee bezig is.

Bij het boek is een CD inbegrepen met speciaal gecomponeerde muziekstukken. Liedjes om op mee te spelen, ingesproken geleide fantasieën en sfeermuziek als ondersteuning van spelopdrachten. In het boek staat beschreven wanneer er muziek gebruikt kan worden bij een opdracht.

Boekformaat A5 -110 pagina's incl cd


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje