Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Inleiding in de dramaturgie

Inleiding in de dramaturgie

Dieleman-Franzen - Zang - Danner
Amsterdam University Press, 2020, paperback, 206 p.
Nederlands
9789463720816
Aanbevolen

Het beeld van de dramaturg als omgevallen boekenkast die lijnrecht ingaat tegen het grotendeels intuïtieve proces van theatermaken klopt allang niet meer. Het actuele theater vertelt niet alleen een verhaal, maar reflecteert voortdurend op de wereld waarin dat verhaal zich afspeelt en getoond wordt. Daardoor is dramaturgie een onderdeel van het artistieke proces geworden, waarbij alle theatermakers betrokken zijn. Zij houden zich allemaal bezig met dramaturgisch denken, dat wil zeggen met de vraag hoe je je tot materiaal, proces, publiek en samenleving kunt verhouden. De dramaturg navigeert in dat grensgebied tussen theorie en praktijk, tussen de makers, de voorstelling en het publiek.

Inleiding in de dramaturgie geeft voor het eerst een brede introductie van het begrip dramaturgie en van het vak van dramaturg in het Nederlandse taalgebied. Het is bedoeld voor studenten en docenten van theateropleidingen, maar ook voor regisseurs, scenografen, acteurs en voor degenen die als amateur of als leek in theater geïnteresseerd zijn.

Cock Dieleman

Cock Dieleman is als universitair docent theaterwetenschap verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Ricarda Franzen

Ricarda Franzen is coördinator van de master dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en doceert tevens dramaturgie aan de acteursopleiding van ArtEZ in Arnhem.

Veronika Zangl

Veronika Zangl is als universitair docent dramaturgie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Henk Danner

Henk Danner is werkzaam als praktijkdocent theater en dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en is daarnaast lichtontwerper in de theaterpraktijk.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje