Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Dit is acteren | Jeroen Steenbeek

Dit is acteren | Jeroen Steenbeek

Jeroen Steenbeek
IT&FB, 2016, paperback, 176 p.
Nederlands
9789064038372
Aanbevolen
vanaf ca. 15 September 2016 beschikbaar

Een nieuw, zeer toegankelijk en verhelderend boek over acteren voor studenten, acteurs, regisseurs, dramaturgen en docenten theater

Dit is acteren gaat over het proces van de acteur die de vertaalslag maakt van geschreven rol naar bewogen personage. De methode behandelt de drie domeinen handelen, spreken en verbeelden die de acteur tot zijn beschikking heeft om tot een personage te komen.

In het domein handelen maakt Steenbeek een uniek onderscheid tussen vijf type handelingen en legt hij stap-voor-stap uit hoe de stapeling en de weerstand van deze handelingen de opbouw vormen van het personage. Het aanleren en integreren van deze handelingen komt uitgebreid aan bod.

Spreken is het volgende domein, daarin wordt de functie van het spreken behandeld. Het gaat over het duiden van een situatie, het creëren van verstandhoudingen, contrasten, subtekst en andere onderwerpen.

Bij het domein verbeelden wordt onder meer ingegaan op: de empathie van het personage, het stellen van doelen, de inbeelding van een idee, in het moment zijn, plotstructuur, verschillende soorten personages en scènes en reflectie op de inhoud van een script of scenario.

Dit toegankelijke, verhelderende boek over acteren is niet alleen voor studenten, maar ook voor acteurs, regisseurs, docenten theater, dramaturgen en iedereen die met acteurs te maken heeft een waardevol naslagwerk dat inzicht geeft in het proces van de acteur.

Als docent theater houdt Jeroen Steenbeek zich in zijn dagelijkse praktijk bezig met de overdracht van vele acteertechnieken. Voor deze overdracht vraagt hij zich af wat de werking is van het acteren. Welk proces gaat erachter schuil en hoe kun je dit zo goed mogelijk aanleren? Hoe acteer je? Deze elementaire hoe-vraag naar het acteren en de antwoorden daarop, hebben geleid tot de totstandkoming van deze methode.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje