Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Willem Nijholt, een carriere in beeld | 10 dvd

Willem Nijholt, een carriere in beeld | 10 dvd

drama-musical-tv registraties ( incl boekje).

Nijholt, Willem
Music Products, 2011, DVD box,
Nederlands
8712273105376
nu voor 44,95

Meer dan 50 jaar is Willem Nijholt te zien geweest als acteur, zanger, danser en presentator. Daarnaast was hij een prominent jurylid bij de selectie van toekomstig talent en een bevlogen theaterdocent. Voor het eerst worden nu door hemzelf geselecteerde hoogtepunten uit zijn omvangrijke oeuvre samengebracht op 10 DVD’s in een meer dan 25 uur durend overzicht en met toevoeging van een boekje met maar liefst 32 pagina’s waarvan het voorwoord geschreven werd door Annemarie Oster.

DVD 1, Televisiespelen:
De huzaren (1960)
Tragikomedie van P.A. Bréal over een Italiaanse lakenkoopman tijdens de bezetting van het Franse leger onder aanvoering van Napoleon.

Aan de vooravond (1963)
Drama van Alexander Ramati naar de roman van Iwan Toergenjev over een adellijk Russisch meisje dat anno 1853 tegen de zin van haar ouders wil trouwen met een Bulgaarse student en vrijheidsstrijder.


DVD 2, Televisiespelen:
Spel van liefde en toeval (1963)
Komedie van Marivaux uit 1730 over een jonge freule die zich bij een kennismakingsbezoek met haar toekomstige echtgenoot voordoet als haar kamenierster.

Madame Sarah (1990)
Televisiebewerking van het toneelstuk 'Memoires' van John Murrell over de befaamde actrice Sarah Bernhardt die samen met haar secretaris aan haar memoires werkt.


DVD 3, Televisiespelen:
Eva Bonheur (1972)
Toneelstuk van Herman Heijermans uit 1916 over de bemoeizieke weduwe die het leven van haar benedenburen gaat manipuleren als het gezin in geldnood komt.

Bonus:
Cyrano de Bergerac (1963)
Het schermgevecht uit de heldenkomedie van Edmond Rostand uit 1897, uitgevoerd door het Rotterdams Toneel, waarin de titelheld door burggraaf De Valvert wordt uitgedaagd voor een duel.

Rouw past Electra (1980)
Fragment van de trilogie van Eugene O’Neill, gebaseerd op de klassieke Griekse tragedie waarbij het verhaal verplaatst is naar het New England van de 19e eeuw. Bij zijn thuiskomst uit de Amerikaanse Burgeroorlog wordt Orin Mannon (Willem Nijholt) geconfronteerd met de moord op zijn vader.

TV Privé (ca. 1982)
Reportage over het toneelstuk 'Kinderen van een mindere god' door de Haagse Comedie over een spraakleraar van een dovenschool (Willem Nijholt) die een ex-pupil (Rick Nicolet) uit haar isolement probeert te halen.

Dove mensen horen erbij (1984)
Reclamespot ten bate van de communicatie met doven waarin Willem Nijholt oproept duidelijk en zichtbaar te spreken.


DVD 4, Liedjes- en showprogramma’s:
Liedjes voor en over kinderen (1975)
Willem Nijholt zingt drie liedjes vertaald door Ernst van Altena met commentaar van Henk van Ulsen.

De Willem Nijholt Show (1975)
Televisieshow waarvoor Annie M.G. Schmidt 'Hoger op' en 'Wollermerveen' schreef, daarnaast enkele liedjes uit de musical 'Wat een Planeet', 'Het lachen dat we samen deden' van Friso Wiegersma en nummers van de LP 'Willem Nijholt'.

Hitboulevard (1978)
Fragment uit het muzikale programma van Willeke Alberti waarin ze samen met Willem Nijholt en Corrie van Gorp een medley van Wim Sonneveld zingt.

De Willem en Nijholt Show (1978)
Televisieshow waarin de aardige artiest Willem (Nijholt) en de harde showbink (Willem) Nijholt het muzikaal tegen elkaar opnemen.

Willem (1978)
Duitse televisieshow met Cornelia Froboess waarin Willem Nijholt Duitstalige versies zingt van onder andere 'All that jazz', 'Op een mooie Pinksterdag' en 'One'.

Rondje Theater (1979)
Uit het liedjesprogramma 'Alle laatjes open' zingt Willem Nijholt samen met Conny Stuart, Gerrie van der Klei en Paul Deen 'Hoera we zijn normaal' en solo 'Op naar het hartinfarct'.

Bonus:
Oebele (1968-1971)
Trailer van deze populaire kinderserie.


DVD 5, Liedjes- en showprogramma’s:
Werk in uitvoering (1979)
Eerste van een tweedelig showprogramma waarin Willem Nijholt Tetske van Ossewaarde voorstelt aan het publiek in enkele zang- en shownummers.

...In uitvoering (1980)
Laatste van een tweedelig showprogramma waarin Willem Nijholt Ghislaine op de Weegh voorstelt aan het publiek in enkele zang- en shownummers.

1-2-3 Show (1984)
Spel- en showprogramma gepresenteerd door Ted de Braak met als thema Hollywood. Willem Nijholt zingt en danst samen met de Barrie Stevens Dancers 'Zoiets raak je nooit meer kwijt'.

Willem Nijholt soloshow (1985)
Vier muzikale nummers uit de eerste en enige solotheatershow van Willem Nijholt met muzikale begeleiding van Frans Ehlhart en Albert Veenendaal, opgenomen in De Speeldoos in Zaandam.

Simone & Friends (1989)
Showprogramma rond Simone Kleinsma die met Willem Nijholt een showstoppermedley brengt van musicals.

Passage Plus (1990)
Willem Nijholt zingt 'En toen' uit de musical 'Wat een planeet'.

Bloemen voor Ruud Bos (1991)
Muzikaal showprogramma in het teken van componist Ruud Bos, waarin Willem Nijholt met het ballet van Lucia Marthas 'De hippe vogels' uit de musical 'De stunt' brengt.

Mae West (1997)
Het complete optreden van Willem Nijholt als Mae West met 'You turn me on', dat in de televisiefilm 'Lievelingskind' slechts gedeeltelijk te zien is.

Musical Aidsgala (1997)
Optreden van Willem Nijholt op Wereld Aidsdag in het Circustheater in Scheveningen met 'Nooit verloren'.


DVD 6, Musicals:
Foxtrot (1979)
15 Geluidloze privéopnamen gemaakt door Ben Swibben, opgenomen tijdens de twee laatste voorstellingen in Alkmaar van de musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, met audiocommentaar van Willem Nijholt en waar mogelijk voorzien van muziek van de LP.

Gala van de eeuw (1987)
Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam treedt Willem Nijholt op met een medley uit de musical 'Foxtrot'.

Achter de schermen bij Cabaret (1989)
Reportage over het maken van de musical Cabaret, met naast Willem Nijholt als MC onder anderen Alexandra van Marken, Theo Nijland, Lia Dorana en Guus Verstraete Sr.

Making of Miss Saigon (1996)
Documentaire over het maken van de musical Miss Saigon, met naast Willem Nijholt als de regelaar onder anderen Linda Wagenmakers, Tony Neef, Stanley Burleson en Ellen Evers.

Musicals in Ahoy’ (2002)
Spektakelshow met hoogtepunten uit bestaande en nieuwe musicals en vooruitblikken op komende producties. Willem Nijholt is samen met Stanley Burleson te zien als danser in 'Mr. Bojangles' en brengt uit 'Miss Saigon' 'The American dream'.

Bonus:
Oliver! (1999)
Registratie van het lied 'Pikken wat je pakken kan' uit de musical van Lionel Bart, gebaseerd op het boek 'Oliver Twist' van Charles Dickens.


DVD 7, Musicals:
You’re the Top (1996)
Registratie van de muziektheaterproductie gebaseerd op het leven en de liedjes van Cole Porter naar een idee van Cor Franc en een script van Pieter van de Waterbeemd, opgenomen in Theater Carré in Amsterdam.

Richard Rodgers’ Songbook (2002)
Theaterconcert in de reeks American Songbook Concerts. Willem Nijholt zingt 'Soliloquy' uit de musical 'Carousel' begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Jan Stulen.


DVD 8, Televisiefilms:
Het bloed kruipt (1985)
Aflevering 5, 'De afrekening', uit een serie verhalen van Henry Slezar, bewerkt door Marc Nelissen. Michiel, die een groot bedrag in de onderneming van zijn vriend Thomas heeft gestoken, wil zijn geld terug als Thomas zich niet aan het contract houdt.

Twee mensen (1987)
Aflevering 6, 'Maarten en Maarten', uit een reeks televisiedrama’s over ontmoetingen tussen twee mensen, geschreven door Carel Donck, Hugo Heinen en Willem Capteyn. Door het overlijden van zijn vrouw is een televisiedominee een ander mens geworden en in conflict gekomen met zijn omgeving.

Respect (1994)
Televisiedrama geschreven door Robert Long over een jonge journalist die toneelschrijver Ewout Lorentz bezoekt voor een interview. Gaande het gesprek blijkt dat zijn bewondering voor de schrijver niet zijn enige drijfveer was.

Wie aus weiter Ferne... (1994)
Televisiedrama van Nirav Christophe en Jacques Peeters. Op uitnodiging van het Concertgebouw komt de Nederlandse dirigent en Mahler-specialist Jules Coulée terug naar Nederland om een eenmalige uitvoering van Mahlers Derde Symfonie te leiden. Zijn verrassing is groot als blijkt dat het gebouw in de steigers staat en dat de werkzaamheden tijdens de repetities gewoon doorgaan.


DVD 9:
Hollands decor:
Vier afleveringen uit een 26-delige reeks waarin Willem Nijholt aan de hand van een boek literaire wandelingen of fietstochten presenteert.

Kampen (1991)
Aflevering 1 over 'Het wonder van Frieswijck' van Thea Beckman.

Amsterdam (1991)
Aflevering 6 over 'De perzik van onsterfelijkheid' van Jan Wolkers.

Delfzijl (1991)
Aflevering 7 over 'Maigret in Holland' van Georges Simenon.

Biesbosch (1992)
Aflevering 13 over 'De vos van de Biesbosch' van Ad van Gils.

Prijzen en onderscheidingen:
Rondje Theater (1978)
Uitreiking van de Johan Kaart Prijs '78 in Theater Carré aan Willem Nijholt door Wim Bary.

Gouden Kalf Gala 1987 (1987)
Giulietta Massina reikt het Gouden Kalf voor de Beste Acteur (in 'Havinck') uit aan Willem Nijholt tijdens de Nederlandse Filmdagen.

De week met... (1994)
Studiogast Willem Nijholt geeft zijn visie op het Amsterdamse nieuws van de voorbije week. Hij werd 60 jaar, was 35 jaar aan het toneel en werd tijdens een voor hem georganiseerde surpriseparty benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Conny Stuart onthulde een portret, geschilderd door Jan van der Vossen, dat een definitieve plaats kreeg in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Gouden Harpen Gala (1999)
Willem Nijholt ontvangt een Gouden Harp, de oeuvreprijs voor lichte muziek, en wordt gefeliciteerd door presentator Harm Edens en zangeres Greetje Kauffeld.

20 uur Journaal (2011)
Burgemeester Eberhard van der Laan bevordert Willem Nijholt tijdens de jaarlijkse lintjesregen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Docent en coach:
Op zoek naar... (2007-2011)
Uit de vier reeksen 'Op zoek naar...' achtereenvolgens Evita, Joseph, Mary Poppins en Zorro, een selectie van de workshops die Willem Nijholt aan de kandidaten heeft gegeven.

Alles uit de kast (2008)
Reportage over de Willem Nijholt Academie in Nijmegen, waarin te zien is hoe Dennis Willekens les krijgt van Willem Nijholt. Dennis Willekens is in 2010 afgestudeerd en kreeg een rol in de musical 'Zorro'.

Indië:
Indië-herdenking (2007)
Liveverslag van de jaarlijkse Indië-herdenking in Den Haag met een toespraak van Willem Nijholt die als kind enkele jaren in een jappenkamp doorbracht.

Oeroeg (2009)
Willem Nijholt ging voor 'Nederland Leest' eenmalig het toneel op van Theater Carré om 'Oeroeg' voor te dragen in een bewerking van Yvonne Keuls, als eerbetoon aan Hella S. Haasse.


DVD 10
Eindexamenfilm NFTA:
Alaska (1989)
Korte psychologische thriller, verteld vanuit drie perspectieven, over een buitenlandse werknemer van een slachthuis die er met de vrouw en het geld van zijn baas vandoor wil gaan.

Interviews:
Een prettig gesprek (1994)
Interview met Theo van Gogh over onder meer de actie Tomaat, het jappenkamp, acteren in 'De verbroken code' en 'Foxtrot', de pers, Wim Sonneveld, Ivo van Hove en 'het vak'.

Willem Nijholt - Een televisiemonument (2009)
Interview met Han Peekel, opgenomen op de Willem Nijholt Academie, met naast fragmenten uit de televisiecarrière van Willem Nijholt ook beelden van een les aan tweedejaarsstudenten.


Deze uiterst compacte, luxe uitgevoerde box gaat vergezeld van een 32 pagina's tellend, rijk geïllustreerd boekje met daarin een inleidend essay van de hand van Annemarie Oster. De inhoudsopgave is verzorgd door televisiehistoricus Arjan Doolaar.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje