Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Shakespeare and us

Shakespeare and us

Shakespeare
VPRO, 2013, 2 DVD,
Engels, met Nederlandse ondertiteling
8717306272810

Simon Schama onderzoekt in de op Holland Doc 24 uitgezonden BBC-documentaireShakespeare and us leven, werk en betekenis van William Shakespeare. De tweedelige serie is verkrijgbaar op dvd.

De Engelse dichter en toneelschrijver William Shakespeare behoeft weinig introductie; velen zien in hem de grootste schrijver in de Engelse taal en ’s werelds grootste toneelschrijver. In Shakespeare and us onderzoekt de Britse historicus en professor Simon Schama het leven, het werk en de betekenis van Shakespeare. In de de tweedelige serie laten vele topacteurs als Judi Dench (Skyfall), Simon Russell Beale, Tobias Menzies, Roger Allam en Harriet Walter het beste van Shakespeare zien en onderweg wordt duidelijk waarom de invloed van Shakespeare vandaag de dag nog steeds zo groot is.

Deel 1: This England
Simon Schama onderzoekt hoe Shakespeare in zijn historische toneelstukken een rijke visie op Engeland creëerde. Een visie die vandaag de dag nog steeds invloed heeft en inspireert.

Deel 2: Hollow Crowns
Koningen zijn het onderwerp van Shakespeare’s grote tragedies: Hamlet, Macbeth en King Lear. Shakespeare neemt de koninklijke maskers weg en laat een waarheid zien die niet alleen betrekking heeft op koningen en koninginnen, maar op ons allemaal.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje