Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Lang en Gelukkig | DVD + CD

Lang en Gelukkig | DVD + CD

Ederveen, Arjan e.a
2012, CD + DVD,
Nederlands
5051888072561

Lang & Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes, met een grote knipoog naar de actualiteit. Zo wordt de muizige Assepoester gekleineerd door haar stiefzussen Paris en Hilton, heeft Roodkapje een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en wordt prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder - de koningin - uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.

incl cd, met alle liedjes van de film

Regisseur(s):

Alex Klaasen, Arjan Ederveen, Gijs Naber, Hans Leendertse, Rogier Philipoom, Sylvia Poorta

Recensie(s)

Hilarische verkleedpartijen, maffe dialogen, onvast gezongen liedjes en van-dik-hout-satire. Schrijver Don Duyns en regisseur Pieter Kramer schamen zich nergens voor. En waarom zouden ze ook, met zo'n cast?

Lang & Gelukkig was drie jaar geleden een theaterevue voor mensen die wel beter weten, dat wil zeggen, met geen stok naar André van Duin zouden zijn te krijgen. Een brutale verhaspeling van de sprookjes Assepoester en Roodkapje, overgoten met een flinke scheut nichtenlol. Voor het hele gezin, maar dankzij alle ondeugende toespelingen toch vooral voor volwassenen.

In de verfilming is veel intact gebleven. Arjan Ederveen steelt weer de show als boze stiefmoeder Irma Zonderboezem en Alex Klaasen weet zijn rol van Grote Boze Wolf nog steeds diepgang te geven. Van het hele gezelschap zingt Klaasen trouwens het best, van een Smells Like Teen Spirit-parodie tot een nummer dat verdacht lijkt op Minnie Rippertons Loving You, inclusief hoge uithaal. Ook de decors lijken rechtstreeks uit het theater te komen: het bos waar Roodkapje (Sylvia Poorta) met haar vuurrode Dirk-tas - hier bedrukt met ‘Oma' - doorheen huppelt, bestaat uit beschilderd karton, net als het vliegtuig waarmee Irma en haar verwende dochters (Gijs Naber en Klaasen in een dubbelrol) het verhaal in komen vliegen.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje