Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Bij ons in de Jordaan

Bij ons in de Jordaan

Een 3-delige dramaserie geinspireerd op het leven van Johnny Jordaan

Ketelaar, e.a
Alpha, 2009, 3 DVD,
Nederlands

Een door de VPRO uitgezonden, driedelige miniserie, gebaseerd op een biografie van Johnny Jordaan.

Aflevering 1: Waar de bloemen voor de ramen staan
Arie (Jacob Derwig) is verliefd op Karin (Ricky Koole). Om Karin te overtuigen dat de echte Jordanees wel arm, maar eerlijk en hardwerkend is en alles voor zijn familie over heeft, neemt Arie haar mee naar de wedstrijd in het Krasnapolsky. Hier staat zijn neef Johnny Jordaan (Kees Prins) op het podium. Tot dat moment was Johnny een slecht betaalde zingende kelner. Met “De parel van de Jordaan” wint Jordaan overtuigend de wedstrijd “Beste stem van de Jordaan” en zijn carrière raakt in een gigantische stroomversnelling.

Aflevering 2: Waar de jongens met de meiden dansen gaan
Karin en Arie trouwen en proberen zich staande te houden met Arie’s salaris als schoonmaker in de scheepsbouw. Maar dat verandert als Arie wordt aangesteld als Johnny’s chauffeur. Plotseling straalt de glorie en het succes ook op Arie af. Hij mag bijna dag en nacht optrekken met zijn held, de verlosser en koning van de Jordaan. Dan komt Wim Sonneveld in Johnny’s leven.

Aflevering 3: Waar de Amsterdamse humor nooit verloren gaat
Johnny is nog maar nauwelijks hersteld van zijn zelfmoordpoging als hij tot middelpunt wordt gebombardeerd van de festiviteiten rond zijn koperen huwelijk met Totty. Voor Arie is dit de druppel. Hij neemt ontslag en ziet vervolgens zijn huwelijk met Karin mislukken. Johnny’s affaire met Sonneveld is inmiddels voorbij en hij is gescheiden van Totty. In een paar jaar tijd is hij, mede door het verdriet om zijn overleden moeder en twee hersenbloedingen, een vroegoude en ziekelijke man geworden. Maar dan wordt hij benaderd voor een optreden tijdens een groots feest in de Jordaan.

Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen
Muziek: Vincent van Warmerdam
Met: Kees Prins (als Johnny Jordaan), Frank Ketelaar, Ricky Koole, John Leddy, Jacob Derwig, Marieke Heebink, Jeroen Willems, e.v.a.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje