Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Chopin  de biografie

Chopin de biografie

Zamoyski, Adam
Balans, 2016, 368 p.
Nederlands
9789460031465

Te lang is de mens Chopin verscholen gegaan achter Chopin de mythe. Zijn poëtische voorkomen, de romantische elementen in zijn muziek en zijn affaire met de romanschrijver George Sand hebben bijgedragen aan een zweem van mysterie, met plezier in stand gehouden door generaties nostalgici.

De waarheid is veel boeiender dan de legende – zoals Adam Zamoyski’s zeer leesbare en compleet herziene biografie bewijst. Hoewel Chopin wordt gezien als een typisch Romantisch, was hij ten diepste in conflict met de Romantische beweging. Inde muziek was hij juist een innovatief genie, losgezongen van zijn tijd. In zaken een futloze verkwister, in de liefde timide en weifelend, in vriendschap loyaal maar veeleisend. Chopin was een man van grote klasse en complexiteit. Deze biografie doet eindelijk recht aan deze grootheid.

De historicus Adam Zamoyski werd geboren in New York, maar bracht het grootste deel van zijn leven in Engeland door. Hij publiceerde diverse biografieën en boeken over militaire geschiedenis.

dit betreft de 2de druk- zonder cd


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje