Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Carmen | Legendary Performances

Carmen | Legendary Performances

Met Domingo en regisseur Franco Zeffirelli

Bizet
Arthaus, 2015, DVD,
0807280909692

LIVE VANUIT HET WIENER STAATSOPER 1978

Carmen - ELENA OBRAZTSOVA
Micaela - ISOBEL BUCHANAN
Don José - PLACIDO DOMINGO
Escamillo - YURI MAZUROK
Dirigent - CARLOS KLEIBER
Regie - FRANCO ZEFFIRELLI
Décor - FRANCO ZEFFIRELLI

Arthaus presenteert een document van de muzikale erfenis van Carlos Kleiber: De prachtige enscenering van Carmen van regisseur Franco Zeffirelli in een live opname van de Weense Staatsopera in 1978. De nauwgezette dirigent koos alleen voor specifiek repertoire en onder zijn zeer spaarzame audio-en video-opnames zijn slechts zeven volledige opera's.
De enscenering van Zefirelli is de enige première van Kleiber. In december 1978 creëerde de meesterlijke Franco Zefirelli kleurrijke en sfeervolle beelden, terwijl het muzikale brein van Kleiber de muziek een ritmische vitaliteit en subtiele passie gaf, die nergens de transparantie en lichtheid verloor.
Carlos Kleiber dirigeerde een bijzondere cast. Placido Domingo, nog steeds de jonge lyrische tenor, speelde als Don Jose en Elena Obraztsova vertolkte een prachtige natuurlijke Carmen, anders dan het gebruikelijke cliche van de erotische duivelin. De cast werd gecomplementeerd door de jonge Isobel Buchanan en Yuri Mazurok die later uitgegroeide tot een ware Verdi bariton. Het Weense publiek prees de voorstelling uitvoerig. Het applaus, aldus de Süddeutsche Zeitung, dreigde net zo lang duren als de opera en de legende van Carlos Kleiber's Vienna Carmen werd geboren.
Bijna 35 jaar is sindsdien verstreken en de Weense Staatsopera heeft de Zeffirelli productie van Carmen vele malen opgevoerd, met zangers, die zeker niet minder eminent waren dan de eerste cast - maar geen van hen bereikte de cultstatus van de eerste nacht. De reden heeft zeker relatie met de dirigent Carlos Kleiber, die deze première iets mee gaf van zijn eigen persoonlijkheid.

Geluids Formaat: PCM Stereo - Beeld Formaat: 4:3
Menu Taal: GB - Ondertiteling: FR, IT, GB, D, F, CN
Speelduur:154 min


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje