Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Een plek om lief te hebben - 125 jaar Carré

Een plek om lief te hebben - 125 jaar Carré

Wolf, Mariette
Boom, 2012, paperback,
Nederlands
9789461052858

Carré bestaat 125 jaar. Reden voor een jubileumboek over de bewogen geschiedenis van Nederlands beroemdste theater, in 1887 opgericht als circusgebouw.
De circusfamilie Carré trekt in het midden van de negentiende eeuw met een paardenspel door heel Europa en doet vanaf 1864 ook Nederland aan. Vanwege de hartelijke ontvangst besluit Oscar Carré Amsterdam tot zijn thuishaven te maken en aan de Amstel een stenen paleis te laten bouwen, een circusvorst waardig. Maar niet alleen het circus blijkt er uitstekend te gedijen. Met succes begint het gebouw aan een tweede leven als variététheater en in de loop van zijn bestaan zal Carré alle mogelijke gedaantes aannemen: van circus- tot toneelarena, van operahuis tot operettetheater, van balletpodium tot Broadway aan de Amstel, van (ijs)revuepaleis tot poptempel en van bokszaal tot kerkgebouw.
Naast perioden van grote bloei heeft Carré ook diepe dalen gekend. Meermalen hangt het voortbestaan van het theater aan een zijden draadje en in 1968 dreigt zelfs de slopershamer. Maar zover is het gelukkig nooit gekomen: na 125 jaar staat Carré nog steeds fier overeind.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje