Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

War Requiem | Britten | Blu-Ray

War Requiem | Britten | Blu-Ray

Coventry Cathedral 2012

Britten
Arthaus, 2012, Blu-Ray,
0807280807097

Britten's War Requiem: 50-jarig jubileum in Coventry

2012 is de 50ste verjaardag van de première van Britten's War Requiem, een van de meest krachtigste pacifistische uitspraken in de muziek. De eerste uitvoering vond plaats in 1962 in de nieuwe gewijde Coventry Cathedral, gebouwd naast de ruïnes van de oude kathedraal, daar achter gelaten als een sombere herinnering aan de oorlogs bombardementen. Op 30 mei 2012, 50 jaar na die dag, keert Britten's meesterwerk terug naar de kathedraal, uitgevoerd op de première van de City of Birmingham Symphony Orchestra en vocale solisten van de drie oorlog voerende naties.
De jubileum voorstelling wordt gedirigeerd door Andris Nelsons, de Canadese sopraan Erin Wall en de Engelse tenor Mark Padmore zingen de rol geschreven voor Peter Pears en de Duitse bariton Hanno Müller-Brachmann. Ze worden begeleid door het CBSO koor en het Jeugd Koor.
Benjamin Britten (1913-1976) kreeg de opdracht om een werk te componeren voor de inhuldiging in 1962 van de nieuwe kathedraal van Coventry, grenzend aan de oude kathedraal, die was gebombardeerd en bijna volledig verwoest door de Duitse Luftwaffe aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in november 1940. De commissie gaf Britten de volledige vrijheid in zijn keuze. Hij bedacht een setting met een traditionele Latijnse mis voor de doden verweven met negen gedichten van de Engels dichter Wilfred Owen, die was omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Het is uitgegroeid tot een van de kenmerkende meesterwerken van de twintigste eeuw: een verwoestende meditatie over het trieste van een oorlog en nog relevant vandaag de dag.

"Sommige momenten zoals gerealiseerd door Nelsons waren oprecht openbarend - vooral de bijna mechanische onderdrukking van het Dies Irae en het buitengewone koor aan het begin van Libera Me, die meedogenloos verplaatst van glijden, ruisende pianissimo's naar een catastrofale climax." The Guardian


Live opname COVENTRY CATHEDRAL 30 Mei 2012

ERIN WALL - Sopraan
MARK PADMORE - Tenor
HANNO MÜLLER-BRACHMANN - Baritone
CITY OF BIRMINGHAM SYMPHONY ORCHESTRA
CBSO CHORUS & CBSO YOUTH CHORUS
Dirigent - ANDRIS NELSONS

Geluidsformaat: PCM Stereo,DD 5.1 - Beeldformaat: 16:9
Ondertiteling: GB,FR,DE,ES - Speelduur: 97min


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje