Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Leger | Rik van den Bos

Leger | Rik van den Bos

nu voor 7,50

Rik van den Bos
IT&FB, 2015, paperback,
Nederlands
9789064038150

’Jij zult het nooit begrijpen. Jij ziet de beelden niet, ruikt de geuren niet. Ik beschrijf aan jou een foto, maar voor mij is het een hele wereld. Wil je echt weten, hoe erg het is? Wil je echt dat ik een poging doe? Wil jij voelen wat ik daar heb gevoeld?’’

Gijs Naber als Berk

Gijs Naber en Herman Gilis zijn beiden gefascineerd door de oorlog. Waar de fascinatie van Herman vooral gericht is op de soldaten van de Tweede Wereldoorlog – jongens die vaak geen idee hadden waar ze terecht waren gekomen- vraagt Gijs zich vooral af waarom zijn leeftijdgenoten zich laten verleiden tot het soldatenleven.

Speciaal voor hen schreef Rik van den Bos het stuk LEGER, over soldaten in Nederlandse oorlogsmissies en hun trauma’s. Alize Zandwijk regisseert beide acteurs in dit aangrijpende drama, dat gebaseerd is op waargebeurde verhalen.

De jonge soldaat Berk keert terug van een missie. Maar thuis kan hij niet meer aarden. In de oorlog heeft hij zijn vriend en kameraad Timo Bouwman verloren. Als diens vader hem vraagt mee terug te gaan naar dé plek waar Timo is overleden – hij wil de laatste momenten van zijn overleden zoon beleven en begrijpen - biedt Berk hevig weerstand. In zijn nachtmerries keert hij al steeds terug naar de verschrikkelijke gebeurtenis.

Bouwman helpt Berk om in zijn droom weer in actie te komen, om zichzelf te accepteren als een getrainde, goede soldaat die mag bestaan. Hij geeft Berk de opdracht om Timo los te laten en door te gaat. Op die manier zal Bouwman zelf misschien ook weer verder kunnen.

LEGER is een voorstelling over angst, over de ultieme vorm van leven, over oorlog en daarna, over eenzaamheid en niet meer in de wereld passen.

Rik van den Bos schreef eerder voor het Ro Theater Vreugdetranen drogen snel.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje