Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

SINFONIETTA, SYMPHONY IN D, STAMPING GROUND| Kylian - BLU-RAY

SINFONIETTA, SYMPHONY IN D, STAMPING GROUND| Kylian - BLU-RAY

Kylian
Arthaus, 2015, Blu-Ray,
0807280814897

Blu-Ray versie

Choreografie: Jiri Kylián
Uitgevoerd door het Nederlands Dans Theater

SINFONIETTA
De in Tsjechië geboren Kylián werd geïnspireerd door de prachtige muziek van zijn landgenoot Janáček bij het scheppen van dit soepele en romantische ballet dat tot een hoogtepunten behoort in de hedendaagse choreografie. De dwingende fanfares van Janáček’s muziek worden vergezeld door een eindeloos energiek en overdadig vertoon van beweging. Daarmee wordt het beeld geschapen van de ‘moderne, vrije Tsjech’ dat de componist wilde oproepen.

SYMPHONY IN D
In Symphony in D toont Kylián zijn bijzondere vaardigheid in het creëren van een hoogst innovatief en gracieus ballet dat, tegelijkertijd, erg grappig is. Gemaakt op Haydn’s Symphony No. 101 (De Klok) en Symphony No.73 (De Jacht), is het een liefdevolle parodie op de klassieke ballet poses. Het wordt uitgevoerd met veel gevoel voor humor en stijl door het Nederlands Dans Theater.

STAMPING GROUND
Stamping Ground is een uniek en origineel ballet, geïnspireerd op Kylián’s ervaringen met de cultuur en dans van de Aboriginals. Hij werd er toe gebracht de universele waarden die aan de basis liggen van zowel het moderne ballet als een dansstijl die in Australië al 40.000 jaar overleeft. ‘Stamping’ is het belangrijkste moment van de Aboriginaldans. Elke stam heeft haar eigen manier van dansen en haar eigen ‘Stamping Ground’. In zijn ballet staat Kylián de dansers toe hun individuele persoonlijkheden en relaties tot elkaar te ontwikkelen middels de choreografie.

Special Features: Een introductie bij Stamping Ground ‘Road to S tamping Ground’, repetities van Symphony in D, workshop met de Royal Ballet School


Geluid:PCM Stereo Beeldformaat:4:3
Speelduur:135 min


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje