Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Hedendaags ballet

Hedendaags ballet

Hedendaags Ballet – Algemene ballettechniek, bewegingselementen van het klassiek ballet volgens de Vaganova-methode”.

Felikksdal, Benjamin
Bekebooks, 2019, paperback, 249 p.
Nederlands
9789090769953

Inhoud van de syllabus o.a.: voorwoord van Robert Fisher (voormalig balletmeester van Het Nationale Ballet); hedendaags ballet leerstofinhoud I en II; inleiding leer- en scholingsplan klassieke ballettechniek en muzikale vormgeving I, II, III en IV; dansen en muzikale vormen; beknopte dansgeschiedenis; danscompositie; toetsing; jaarwerkplan en diverse bijlagen. Bekbooks, 250 pagina’s.

Benjamin Feliksdal – 50 jaar inspiratie en in de ban van de dans 1956-2006

Feliksdal houdt zich na zijn loopbaan als danser, coach en pedagoog bezig met publicaties gericht op deskundigheidsbevordering en professionalisering van de dansopleiding op balletscholen en dansstudio’s in Nederland en Vlaanderen. Zo schreef hij eerder boeken op het gebied van de methodiek van de jazz- en tapdans. Met de uitgave van de nieuwe syllabus “Hedendaags Ballet”
beschrijft hij ook de uitwerking van de methodiek van het klassiek ballet volgens de Vaganova methode. Publicaties op dit gebied in Nederland zijn zeldzaam, mede daarom ziet Feliksdal het als zijn taak zo bij te dragen aan informatieoverdracht, reflectie en kwaliteitsverbetering in de
dans(vak)opleiding. “Hedendaags Ballet” richt zich op het peil brengen van kennis en het geven van nieuwe impulsen voor de ontwikkeling van dansonderwijsprogramma’s. Het gaat daarbij zowel om de onafhankelijke dans- en balletscholen als pedagogen en docenten van academies.

Dansdocenten moeten hun leerlingen voortdurend prikkelen, stimuleren, inspireren en vooral informeren om zich via allerlei bronnen in dans te verdiepen. Leerlingen moeten in staat zijn keuzes te maken en zich te richten op wat goed en opvallend is in de dans. Een klimaat van openheid, interesse en discussie zal de saamhorigheid binnen de danssector stimuleren, geeft glans aan de dansdiversiteit en versterkt het dansimago van alle docenten en pedagogen van dans- en balletscholen. Danspromotie, het doorgeven van kennis en het blijk geven van visie op de eigen danstaak zou tot de strategie van elke dansschool en dansdocent moeten behoren.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje